title
کد خبر: 282936
00
این مادران  با ریسک بالاتری از سقط، نازایی و کاهش باروری مواجه هستند

جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ پریناتولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اثرات نامطلوب مصرف سیگار بر سلامت مادران گفت: مادران مصرف کننده‌ی سیگار، بطور معمول با ریسک بالاتری از سقط، نازایی، مرده زایی، زایمان زودرس و کاهش باروری مواجه هستند.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر زهرا راستین به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات اظهار کرد: مصرف سیگار، تنباکو و مشتقات آن، در هر سنی از دوران بارداری ممنوع است و مادر مصرف کننده که قصد بارداری دارد، چنانچه قبل از اقدام به بارداری برای مشاوره به متخصص زنان و زایمان مراجعه کند، روش های ترک سیگار و تنباکو را دریافت خواهد کرد.

فلوشیپ پریناتولوژی، از جمله مضرات مصرف سیگار و تنباکو را، کاهش اکسیژن رسانی به جنین، افزایش مونواکسید کربن موجود در خون مادر برشمرد و افزود: وجود بیش از 2500 ماده سمی مثل آمونیاک، سیانید و 4000 ماده شیمیایی در سیگار و تنباکو،  عوارض جدی برای مادر و جنین در پی دارد.

دکتر راستین همچنین گفت: افزایش بیش از 50 درصد ریسک مرده زایی، ریسک بین دو تا پنج برابر زایمان زودرس به ویژه قبل از 32 هفته و افزایش بستری نوزادان در NICUو پارگی زودرس کیسه آب، ریسک سه و نیم برابری کم وزنی نوزاد متولد شده و افزایش سه برابری شانس کندگی جفت از عوارض مصرف سیگار و تنباکو در دوران بارداری، خواهد بود.

جراح و متخصص زنان وزایمان دانشگاه، درباره ناهنجاری های جنینی ناشی از مصرف مادر باردار هم گفت: نوزادان این مادران، دچار ناهنجاری های مختلفی  از جمله ناهنجاری های قلبی جنین و اختلال در تعداد انگشتان ایجاد می شوند .به عنوان مثال ممکن است که تعداد انگشتان دست یا پای نوزاد بیشتر یا کمتر از حد معمول باشد و حتی هنگام تولد علائمی نظیر؛ بیقراری و گریه های بیشتری داشته و تا یک سالگی در معرض خطر مرگ ناگهانی قرار می گیرد.

وی از عوارض مصرف سیگار و تنباکو توسط مادران باردار را قرار گرفتن در معرض فشار خون بالا، دیابت بارداری، آسم و افزایش ریسک ابتلا به سرطان ریه برشمرد و تأکید کرد: علاوه بر مصرف سیگار و تنباکو توسط مادر باردار، حتی به صورت ثانویه ( یعنی در معرض دود آنها قرار گرفتن) هم، ریسک کلیه عوارض مذکور را بالا می برود.

فلوشیپ پریناتولوژی دانشگاه تصریح کرد: هیچ زمانی از دوران بارداری برای ترک سیگار و تنباکو دیر نیست و هر چه تعداد روزهای کمتری جنین در معرض این مواد سمی قرار بگیرد، بالطبع عوارض آن برای مادر و جنین کمتر خواهد بود؛ اما بهترین زمان ترک قبل از اقدام به بارداری است و هر زمان که مادر باردار مصرف کننده، به متخصص زنان و زایمان مراجعه کند مشاوره های ترک سیگار و تنباکو برای آنها ارائه می شود. لازم به ذکر است، که ادامس های نیکوتین و مواد جایگزین نیز می تواند مضراتی برای جنین در پی داشته باشد، اما این مضرات کمتر از سیگار و تنباکو خواهد بود.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون