title
کد خبر: 282122
00
جان بیماران هموفیلی در خطر: تخلف داروخانه‌ها در دریافت پول اضافه از بیماران

بر اساس گزارش‌های متعدد، برخی داروخانه‌ها با دریافت وجه اضافه برای داروهای هموفیلی، جان بیماران هموفیلی را به خطر انداخته‌اند. این اقدام غیرقانونی در حالی رخ می‌دهد که بیماران هموفیلی طبق قانون نباید هیچ هزینه‌ای برای داروهای حیاتی خود بپردازند و این تخلف، دسترسی آن‌ها به درمان را محدود کرده است. احمد قویدل، مشاور حقوقی کانون هموفیلی ایران، خواستار برخورد فوری با داروخانه‌های متخلف شد.

به گزارش بهداشت نیوز احمد قویدل، مشاور حقوقی مدیرعامل کانون هموفیلی ایران، از دریافت گزارش‌های نگران‌کننده‌ای از استان‌های مختلف از جمله کردستان، کرمان، یزد، خوزستان و کرمانشاه خبر داد. وی تصریح کرد: متأسفانه از ابتدای سال جاری، شاهد هستیم که برخی داروخانه‌ها هنگام تحویل داروهای هموفیلی حیاتی مانند فاکتور ۹ (PCC) و فاکتور ۸ پلاسمایی، از بیماران هموفیلی مبالغی تحت عنوان مابه‌التفاوت قیمت طلب می‌کنند.

قویدل تأکید کرد: این مطالبه وجه کاملاً غیرقانونی است، زیرا بر اساس مقررات روشن، بیماران هموفیلی نباید هیچ‌گونه پرداختی برای داروهای اساسی خود داشته باشند. ما با موارد متعددی روبرو شده‌ایم که این تخلف داروخانه‌ها عملاً باعث شده دارو از دسترس بیمار نیازمند خارج شود و سلامت بیماران به طور جدی تهدید گردد.

وی با اشاره به بخشنامه صریح سازمان غذا و دارو افزود: این سازمان به روشنی اعلام کرده است که هیچ عاملی، از جمله تغییرات قیمتی یا انتظار برای اصلاح قیمت، نباید مانع تحویل دارو به بیماران شود. داروخانه‌ها موظف هستند دارو را با نرخ بیمه‌ای مصوب در اختیار بیماران هموفیلی قرار دهند و هرگونه اقدام مغایر با این دستورالعمل، تخلف آشکار و نابخشودنی است.

مشاور حقوقی کانون هموفیلی ایران هشدار داد: ادامه این روند غیرقانونی در برخی داروخانه‌ها، مستقیماً جان بیماران هموفیلی را به خطر می‌اندازد. مسئولیت هرگونه عواقب ناگوار و مخاطره‌ای که به دلیل عدم تحویل یا مطالبه وجه اضافه متوجه بیماران شود، بر عهده داروخانه‌های متخلف خواهد بود که برخلاف دستورالعمل رسمی سازمان غذا و دارو عمل کرده‌اند.

قویدل خواستار ورود فوری و رسیدگی جدی ادارات کل حراست وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و ادارات کل تابعه در سراسر کشور به این موضوع شد. وی گفت: انتظار قاطع ما برخورد بدون اغماض با داروخانه‌های متخلف و پایان دادن به این وضعیت تأسف‌بار است. بیماران هموفیلی نباید برای حق طبیعی زنده ماندن، زیر بار فشار مالی غیرقانونی قرار گیرند.

این فعال حقوق بیماران در پایان خاطرنشان کرد: از سازمان غذا و دارو می‌خواهیم ضمن تشدید نظارت بر زنجیره تأمین دارو، مسئولیت خود را در تضمین دسترسی به دارو به شکلی عادلانه، بدون تبعیض و فوری برای همه بیماران هموفیلی ایفا کند و اجازه ندهد تخلفات موردی برخی داروخانه‌ها، به بحرانی در روند درمان این بیماران در استان‌ها تبدیل شود.

 
منبع: مهر

مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون