title
کد خبر: 281082
00
داروی متداولی که باعث ابتلای نوزادان به دیابت می‌شود

دانشمندان با مطالعه روی موش‌ها به‌تازگی دریافتند استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در مرحله حساس نوزادی می‌تواند مانع رشد سلول‌های تولیدکننده انسولین در پانکراس (لوزالمعده) شود و ممکن است خطر ابتلا به دیابت را در سنین بالاتر افزایش دهد.

به گزارش بهداشت نیوز، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است:

یافته‌های قبلی نشان داده بود کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند یا از راه زایمان طبیعی متولد می‌شوند (که هر دو می‌توانند میکروبیوم نوزاد سالم را تقویت کنند) کمتر از دیگران به دیابت نوع ۱ مبتلا می‌شوند. برخی یافته‌ها نیز نشان می‌دهد که دادن زودهنگام آنتی‌بیوتیک به نوزادان می‌تواند به طور ناخواسته میکروب‌های مفید را به همراه میکروب‌های مضر از بین ببرد و خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

همه باکتری‌ها، قارچ‌ها و انواع دیگر میکروب‌های مستقر در یک بخش ویژه را میکروبیوم می‌گویند.

پژوهشگران به سرپرستی جنیفر هیل (Jennifer Hill)، استادیار زیست‌شناسی مولکولی، سلولی و تکاملی دانشگاه کلرادو بولدر آمریکا، دریافتند که اگر در یک دوره زمانی خاص (معادل حدود ۷ تا ۱۲ ماهگی نوزاد انسان) به موش‌ها آنتی‌بیوتیک‌های وسیع‌الطیف (گسترده‌اثر) داده شود، در بزرگسالی سلول‌های تولیدکننده انسولین آن‌ها کمتر، سطح قند خونشان بالاتر و سطح انسولینشان پایین‌تر و به طور کلی عملکرد متابولیک آن‌ها بدتر خواهد بود.

دانشمندان در چند آزمایش‌ دیگر، میکروب‌های خاصی را به موش‌ها دادند و دریافتند که برخی میکروب‌ها تولید سلول‌های بتا (سلول‌های تولیدکننده انسولین در پانکراس) و سطح انسولین خون را افزایش می‌دهند. قوی‌ترینِ آن‌ها، قارچ کاندیدا دابلینینسیس (Candida dubliniensis) نام داشت.

این یافته‌ها بر اهمیت میکروبیوم نوزاد تأکید می‌کند و ممکن است راه را برای طراحی راهبردهای جدید به‌منظور پیشگیری یا درمان اختلالات متابولیک هموار کنند. گزارش این پژوهش در مجله سایِنس (Science) منتشر شده است


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون