title
کد خبر: 280819
00
این عادت ها رو ترک کن تا راحت بخوابی

"کمبود خواب و بی‌خوابی، یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی در جوامع امروزی است که می تواند تاثیرات منفی و گسترده ای بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته باشد. کمبود خواب، می تواند منجر به بروز مشکلاتی مانند کاهش تمرکز، اختلال در حافظه، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت، افسردگی و اضطراب شود. به همین دلیل، توجه به کیفیت و کمیت خواب، از اهمیت بالایی برخوردار است. با رعایت بهداشت خواب و اتخاذ سبک زندگی سالم، می توان از بروز بی‌خوابی جلوگیری کرده و خوابی آسوده و با کیفیت را تجربه نمود."

به گزارش بهداشت نیوز، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: کمبود خواب و بی‌خوابی از جمله عوامل خطرساز در مورد بیماری‌های مزمن است به طوری که تحقیقات نشان می‌دهند که خواب کمتر از حد استاندارد یا بیش از اندازه، ارتباط مستقیمی با بیماری‌هایی مانند دیابت و فشارخون دارد.
دکتر مسعود میرزایی پزشک وفوق دکترا مشاوره ودرمان بیماری های مزمن افزود:داشتن ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه به‌ طور منظم، تأثیر چشمگیری بر سلامت افراد دارد و در مقابل، نداشتن خواب کافی نه‌ تنها بر عملکرد فیزیکی بدن اثر می‌گذارد بلکه موجب بدخلقی و رفتارهای نامناسب در افراد نیز می‌شود.

دکتر میرزایی با اشاره به این که مصرف دخانیات و الکل از دیگر عواملی است که سلامت عمومی را تهدید می‌کند، متذکر می‌شود: مصرف سیگار و مشروبات الکلی به‌ویژه در محیط‌های دانشجویی به یک معضل جدی تبدیل شده و دسترسی آسان به این مواد و عدم آگاهی کافی درباره مضرات آن‌ها نیز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان و مشکلات ریوی را افزایش داده است.

وی در ادامه به اهمیت انجام آزمایش‌های پزشکی به صورت دوره‌ای اشاره می‌کند و می‌گوید: برای تشخیص به‌موقع بیماری‌ها، انجام آزمایش‌های منظم ضروری است چرا که بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند فشارخون که به قاتل خاموش معروف است، در مراحل اولیه بدون علامت هستند و تنها از طریق بررسی‌های پزشکی می‌توان آن‌ها را تشخیص داد.

دکتر میرزایی در پایان ضمن هشدار نسبت به پرهیز از درمان‌های خودسرانه و لزوم مراجعه منظم به پزشک در جهت کاهش عوارض بیماری‌های مزمن، تأکید می‌کند: ورزش یکی از بی‌عارضه‌ترین و مؤثرترین روش‌های کنترل بیماری‌های مزمن است به نحوی که حتی یک پیاده‌روی ساده می‌تواند به کاهش فشارخون، بهبود عملکرد قلب و افزایش اعتماد به‌ نفس افراد کمک کند.


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون