title
کد خبر: 273881
00
افراد دارای هوش هیجانی بالا عموما قدرت تاب آوری خوبی دارند

دوره مدیریت هیجان مبتنی بر فرزندپروری ویژه اساتید و کارکنان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر حمیده صمدی،  مدیر مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان برگزار کننده و استاد این دوره آموزشی گفت: در این دوره موضوع EQ که مخفف عبارت Emotional Quotient یعنی هوش هیجانی است و به مفهوم توانایی فرد در ادراک و دریافت احساسات و هیجانات خودش و همین طور دیگران است مورد اشاره قرار گرفت .

وی ادامه داد: در واقع آنچه در هوش عاطفی یا هیجانی مورد توجه است، توانایی است که یک انسان در مقابله با چالش و بحران های زندگی دارد و  به بیان ساده تر، اگر هوش عاطفی در یک فرد بالا باشد، او شخصی با انگیزه، امیدوار و توانمند در حل مسئله است؛ ضمن اینکه می تواند بر استرس های روزانه خود غلبه و خواسته های آنی و فوری خود را برای رسیدن به یک هدف بزرگتر به تعویق بیاندازید.

دکترای تخصصی روانشناسی همچنین گفت: افراد دارای هوش هیجانی بالا عموما قدرت تاب آوری خوبی دارند و خویشتن داری و مسئولیت پذیری نیز از دیگر ویژگی هایی است که در طول زندگی و در مواجهه با مشکلات، موجب پیروزی آنها خواهد شد.

وی در خصوص برخی راهکارهای کاربردی در افزایش هوش هیجانی، نیز اظهار کرد: به افراد توصیه می‌شود که احساسات خود را شناسایی کنند، به آن ها توجه کرده و آگاه باشند که هر حس بر کدام قسمت از اعضاء بدن شان تأثیر می ‎گذارد، با دیگران همدلی کنند و اتفاقات روزمره خود را بنویسند. چون این کار باعث می‌شود پس از مدت زمانی کوتاه، یک بار دیگر به افکار و رفتار خود توجه کرده و آن ها را مرور کنند و ریشه مشکلات را بیابند. همچنین بهتر است سطح انتظارات خود را از اطرافیان خود کاهش داده و مثبت اندیشی را تجربه کنند و بال و پر دادن به افکار منفی را متوقف کنند.

دکتر صمدی در ادامه خاطرنشان کرد: غذای ذهن افراد مطالعه و یادگیری است، پس نباید ذهن را گرسنه نگه داشت و همین طور باید منعطف بود و کارها را بیش از آنچه واقعیت دارد بر خود سخت نگیریم. در مواقع لزوم از دیگران کمک گرفته و به وقت نیاز، به آن ها کمک کنیم.

مدیر مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی تصریح کرد: افرادی که در هوش هیجانی، هوشمند شناخته می‌شوند دارای ویژگی‌های زیر هستند؛ نقاط ضعف و قوت خود را می‌شناسند، دلایل هیجانات خود را کشف می‌کنند، نه گفتن را بلد هستند و از ابراز مخالفت در زمان صحیح واهمه‌ای ندارند.همچنین این افراد برای خودشکوفایی شان تلاش می‌کنند، دلایل هیجانات خود را کشف کرده و نگاهی محترمانه به خود و سایرین دارند و تغییرات را با آغوش باز می‌پذیرند.

دکتر صمدی در ادامه، با معرفی و تحلیل انیمیشن روانشناختی درون و بیرون 1 و 2 به ضرورت و اهمیت شناخت هیجانات در کودک پرداخت. گفتنی است؛ در پایان دوره، به دلیل هفته خود مراقبتی در خصوص اهمیت تغییر سبک زندگی و تنظیم نوع رژیم غذایی، خواب و دوری از استرسورهای محیطی، نحوه مناسب تنفس خود آگاهانه با اساتید بحث و تبادل نظر شد و به سوالات اساتید در این زمینه پاسخ داده شد.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز