به دلیل کاهش سطح ایمنی بدن در دوران بارداری، آنفلوانزا در این دوران می تواند درگیری شدیدتری را ایجاد کند.
به گزارش بهداشت نیوز، درگیری راه های تنفسی تحتانی یا «پنومونی»، بخشی از این مشکلات است. از عوارض دیگر آنفلوانزا در دوران بارداری از دست دادن بارداری یا زایمان زودرس است؛ آنفلوانزا می تواند عوارض بسیار شدیدتری مانند مرگ مادر را به همراه داشته باشد.
علائمی مانند تب بالا (به ویژه در سه ماهه نخست بارداری) برای سلامتی جنین می تواند آسیب رسان باشد. ابتلا به آنفلوانزا در همه ماه های بارداری خطرساز است، اما در سه ماهه دوم و سوم، سلامت مادر و جنین بیشتر تهدید می شود.
به همین دلیل توصیه می شود که مادران باردار در سه ماهه دوم، مورد تلقیح واکسن آنفلوانزا قرار گیرند. مادرانی که مبتلا به بیماری هایی از قبیل آسم یا بیماری قلبی هستند، در سه ماهه نخست هم می توانند این واکسن را دریافت کنند.
چگونه می توان از ابتلا به آنفلوانزا در دوران بارداری پیشگیری کرد؟
بیشترین فعالیت ویروس آنفلوانزا در ماه های دی و بهمن است؛ بنابراین توصیه می شود از شهریور ماه و اوایل پاییز نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام شود.
nbsp; دست ها را به خصوص پیش از غذا خوردن، پس از عطسه کردن و بعد از توالت، مرتب با آب و صابون به مدت 30 ثانیه شسته شود. اگر صابون موجود نبود، از دستمال مرطوب یا ژل شستشو که حاوی حداقل 60 درصد الکل است، استفاده شود.
هرگز روی دست ها عطسه یا سرفه نشود. برای این کار از دستمال کاغذی استفاده کرده و اگر دستمال در دسترس نبود، با آستین، جلو دهان نگه داشته شود.
به چشم، بینی و دهان کمتر دست زده شود.
تا جای ممکن از شخصی که مبتلا به ویروس است، دوری شود.
ویروس ها و باکتری ها 2تا 8 ساعت بر روی سطوح سخت زنده می مانند. پس به طور منظم سطوح خانه ضدعفونی شود.
از حضور در اماکن تجمعی و شلوغ پرهیز شود.
از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری شود.
از نزدیک شدن و دست زدن به پرندگان مرده اجتناب شود.
از استفاده مشترک از ظروف غذاخوری خودداری شود.
nbsp; از آنجایی که احتمال انتقال ویروس تا 21 روز از آغاز بیماری یا 7 روز پس از قطع تب وجود دارد، بهتر است در طی این مدت، تمامی اقدامات پیشگیری رعایت شود.
علائم آنفلوانزا در دوران بارداری:
:آغاز ناگهانی تب بیشتر از 38 درجه سانتیگراد و سرفه یا گلودرد به همراه چند علامت از نشانه های زیر، نشاندهنده ابتلا به آنفلوانزا است
خستگی
سفتی گردن
لرز
ضعف
تنگی نفس
درد عضلانی
قرمزی مخاط
آبریزش از بینی و چشم
اسهال یا استفراغ
در صورت مشاهده این نشانه ها، در اسرع وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود تا مصرف داروهای ضد ویروس طی 48 ساعت نخست آغاز بروز علائم بیماری بالینی، آغاز شود.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.