دومین همایش نماز ستاد فرماندهی کل سپاه با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط نمایندگی ولی فقیه در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد.
به گزارش بهداشت نیوز حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این مراسم با گرامیداشت سالگرد شهادت شهید حسن طهرانی مقدم، پدر موشکی ایران اسلامی و با بیان اینکه او همواره بر اهمیت نماز تاکید داشت، اظهار کرد: شهید طهرانی مقدم بیان می کرد که اگر نماز استمرار پیدا کند، زندگیای پاک و طیبه خواهیم داشت. خداوند نیز در دین اسلام به بهانههای مختلف ما را به خواندن نماز توصیه کرده و نمازهای واجب و مستحبی بسیاری را برایمان مقرر کرده است.
وی با بیان اینکه نماز جایگاه ویژهای دارد، عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) از همان آغاز دعوت به اسلام به اقامه نماز اهمیت میدادند. نماز را علمای دین، فقها، و عرفا نیز مورد توجه قرار دادهاند. فقها احکام نماز را تدوین کردهاند و علمای اخلاق آداب و اسرار نماز را شرح دادهاند تا نمازگزار با ادب در برابر خداوند بایستد و نماز بخواند. امام خمینی (ره) نیز در کتابی، اسرار عجیبی برای نماز ذکر کرده و اهمیت آن را خاطرنشان کردهاند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نماز، انسان را از کفر و نفاق دور نگه میدارد. در آیات قرآن آمده که نماز بازدارنده از فحشا و منکر است. نماز وسیلهای برای طهارت روح، استجابت دعا، و گذر از پل صراط است. حتی در روایات آمده که شفاعت اهل بیت (ع) شامل حال کسانی نمیشود که نماز را سبک بشمارند.
استاد خسروپناه گفت: نماز در قرآن با دیگر مفاهیم مرتبط است؛ برای مثال، اقامه نماز با تقویت ایمان به غیب پیوند دارد. جامعهای که ایمان به غیب را تقویت کند، میتواند به اقامه نماز نیز بپردازد. همچنین، ارتباط بین نماز و زکات به عنوان بهترین راه ارتباط بین انسانها مطرح شده است. خداوند بین نماز و صبر نیز پیوند قائل شده، زیرا صبر در عبادت به خشوع منجر میشود.
وی اضافه کرد: در شرایط امروز، دشمنان ما در تلاش هستند تا جوانان را از ارزشهای دینی دور کنند. باید بدانیم که نماز میتواند ما را از بسیاری از مشکلات و آسیبها در امان نگه دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب بیان کرد: نماز با بی حوصلگی و با کسالت خواندن نیز میتواند مایه نفاق در انسان باشد. چرا که نفاق نوعی دورویی و عدم ایمان واقعی به خداوند است. توصیه میشود که سعی کنیم برای نماز خواندن حال و انگیزه پیدا کنیم. نماز با حال و توجه به مراتب بالاتری از خشوع و خضوع در حضور خداوند میرسد.
استاد خسروپناه افزود: البته همیشه هم اینطور نبوده و برخی مواقع شاید حال نماز خواندن نداشته باشیم، اما کسالت در نماز میتواند نشانهای از ضعف ایمان باشد. آیهای در قرآن نیز به این موضوع اشاره دارد و ارتباط جالبی را برای ما بیان میکند؛ این آیه درباره اثبات ولایت امیرالمومنین (ع) نیز هست. امیرالمومنین (ع) در شرایط مختلف شجاعت و رشادت نشان داد، اما خداوند ولایت ایشان را در کنار ولایت رسول الله (ص) و اطاعت از خداوند معرفی کرده است. این نشان میدهد که بین اقامه نماز، زکات و ولایت پیوند عمیقی وجود دارد. هر چه فرد در مقام ولایت قرار بگیرد، مامور به اقامه نماز است و این ارتباط بین صلات و ولایت از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی عنوان کرد: مومنی که نسبت به ولایت شناخت و پایبندی دارد، وظایفی همچون امر به معروف، نهی از منکر، نماز و اطاعت از خدا را دارد. به همین دلیل، ارتباطی میان ولایت و اقامه نماز وجود دارد. حضرت ابراهیم (ع) نیز در دوران پیریاش که مقام نبوت و رسالت را داشت، در دعاهایش از خداوند میخواست که او را از مقیمان نماز قرار دهد. این درخواست او، هنگامی که به مقام امامت نیز رسید، همچنان باقی بود و نشان میدهد که حتی در بالاترین مراتب معنوی، اقامه نماز به عنوان وظیفهای اساسی باقی میماند.
وی گفت: افرادی که به تجارت مشغولاند و کسب و کار اقتصادی دارند، اما این امور آنها را از یاد خدا و اقامه نماز باز نمیدارد، نزد خداوند مقرب و مطلوباند. در روزی که نیازمند شفاعت نماز خود هستند، این نماز به کمکشان خواهد آمد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: همچنین در سوره لقمان، حکمت به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ برای اهل نماز معرفی شده است. این سوره نشان میدهد که نمازگزاران، از حکمت و معرفت بیشتری برخوردارند. فاصله گرفتن از نماز میتواند ما را از حکمت و ایمان دور کند، اما کسانی که به نماز پایبندند، در زمینههای ولایت، ایمان، انفاق و زکات به مراتب بالایی میرسند.
وی اضافه کرد: اقامه نماز دارای معنای عمیقی است و فقط انجام یک عمل عبادی نیست؛ بلکه مفهومی است که با توجه، ولایت و ایمان همراه است. امیرالمومنین (ع) خود را وقف نماز کرده بود. مولوی میگوید: «پنج وقت آمد رهنمون عاشقان را دائم نماز». نماز همانطور که در شریعت اسلام آمده، آثار زیادی دارد و نیاز نیست که خود را به زحمت بیندازیم؛ حتی میتوانیم در شرایط مختلف، نماز را با حضور قلب و توجه کامل انجام دهیم.
استاد خسروپناه با بیتی از سعدی شیرازی گفت: سعدی نیز در این باره گفته است «نماز کردم و از بیخودی ندانستم که در خیال تو عقد نماز بستم.» نماز هم زمان با عقلانیت، تخیل، و حتی با حال خستگی میتواند با بهترین کیفیت انجام شود. از خداوند طلب میکنیم که نمازمان را ارزشمند و تاثیرگذار قرار دهد و به ما توفیق دهد که بتوانیم با خشوع و خضوع کامل نماز بخوانیم.
منبع: شورای عالی انقلاب فرهنگی
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.