فدراسیون جهانی کار درمانی (WFOT) برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ روز ۲۷ام اکتبر را روز جهانی کار درمانی اعلام کرد. امسال رشته کار درمانی ۱۰۷ امین سالگرد تاسیس خود را جشن میگیرد.
به گزارش بهداشت نیوز به نقل از مفدا، براساس تعریف انجمن کاردرمانی آمریکا، کاردرمانی علم استفاده از فعالیتهای هدفمند در افراد مبتلا به بیماریها یا ضایعات جسمی، اختلال در عملکرد روانی اجتماعی، ناتوانیهای رشدی، اختلالات یادگیری و سالمندان؛ به منظور پیشگیری از ناتوانی، حفظ حداکثر استقلال و کسب سلامتی است.
تاریخچه کاردرمانی
نخستین بهرهگیری از این رشته و تکنیکهای درمانی آن در حوزه جسمی-حرکتی به اواخر جنگ جهانی اول در قرن بیستم باز میگردد؛ در آن زمان اولین کاردرمانگران با بهرهگیری از دانش خود در این رشته به درمان سربازان مجروح از جنگ برگشته و بازگرداندن توان حرکتی آنان میپرداختند.
اولین استفاده از کاردرمانی در حیطه درمان اختلالات روانی و ذهنی نیز در سال ۱۹۱۶ صورت گرفت؛ در آن زمان دکتر هربرت جیهال برای درمان اختلالات عصبی بیماران معلول خود در آسایشگاه از صنایع دستی کمک گرفت. او بر این عقیده بود که بیکاری مزمن اثر یکسان و هماهنگی بر جسم و روح انسان میگذارد و هردوی آنها را دچار آسیب میکند ؛ بنابراین با سوق دادن بیماران خود به کار در زمینه صنایع دستی نه تنها باعث درمان اختلالات عصبی آنها شد بلکه توانست عزت نفس آنها را نیز بهبود ببخشد.
کاردرمانگران
متخصصین و کارشناسان این رشته را کاردرمانگر مینامند. کاردرمانگران در کلیه حیطههای توانبخشی به فعالیت و اقدامات بالینی میپردازند. این حیطه ها شامل بیماریهای نورولوژیک، ارتوپدیک، روانی، اختلالات ذهنی، اختلالات رفتاری، حوزههای صنعتی و اداری مربوط به سلامت کارکنان و پرسنل ارگانها و حوزههای مرتبط با رشد کودکان هستند. همچنین نیز آنها با توجه به طیف اختلالات و بیماریهای پیش رو و سنین متفاوت مددجویان میبایست از ویژگیهایی نظیر اخلاق مداری، توان فیزیکی بالا، پشتکار فراوان، صبر و امیدبخش بودن برخوردار باشند.
کاردرمانی در ایران
ورود کاردرمانی به ایران در سال ۱۳۴۰ با حضور کاردرمانگرانی از دانمارک و هلند از سوی سازمان بهداشت جهانی رخ داد. در آن سال بیمارستان شفا یحیائیان تهران میزبان دوره آموزشی تربیت تکنسینهای کاردرمانی بود و پس از آن با تصویب برنامه کارشناسی این رشته دانشکده رفاه اجتماعی (دانشگاه علوم پزشکی ایران) پذیرش دانشجویان در این رشته را در مقطع کارشناسی آغاز نمود. در سالهای بعد با توجه به افزایش نیاز روزافزون به کاردرمانگران تا به امروز دیگر دانشگاههای کشور نیز اقدام به پذیرش و تربیت متخصصین این رشته کردند.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.