یک فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان گفت: آگاهی بخشی و غربالگری در زمان مناسب منجر به تشخیص زودهنگام سرطان شده و میتواند از انجام درمانهای پیچیده و شیمیدرمانی جلوگیری کند.
به گزارش بهداشت نیوز، مریم مدنی اظهار کرد: انواع سرطان در سالهای اخیر، به خصوص سرطان پستان در بانوان افزایش یافته است که غربالگری منظم میتواند به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کند.
وی افزود: خانمها باید از سن ۴۵ سالگی به صورت سالانه ماموگرافی انجام دهند و برای خانمهایی که پیشینه ابتلا به سرطان در خانواده آنها وجود دارد آزمایشهای سالانه اهمیت دوچندان پیدا میکند.
این فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان با اشاره به افزایش نگران کننده سرطان در جوانان به خصوص سرطان روده بزرگ تصریح کرد: افراد باید از سن ۵۰ سالگی به بعد، غربالگری سرطان روده بزرگ را آغاز کنند که این غربالگری میتواند بهصورت کولونوسکوپی یا آزمایش مدفوع سالیانه انجام شود.
وی تأکید کرد: رژیم غذایی غنی از فیبر، میوهها و سبزیجات مهمترین عاملهای مؤثر در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده است و در مقابل، مصرف زیاد گوشت قرمز، سیگار و الکل از جمله عواملی است که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
مدنی با تأکید بر اهمیت آگاهیرسانی و انجام غربالگریهای منظم تأکید و خاطرنشان کرد: تشخیص زودهنگام میتواند از نیاز به درمانهای پیچیده و شیمیدرمانی جلوگیری کند.
مدیرعامل یک موسسه حامی بیماران مبتلا به سرطان در کاشان نیز گفت: برنامه چهارشنبههای صورتی با هدف غربالگری سرطان سینه بانوان به صورت رایگان با همکاری پایگاههای سلامت منطقه کاشان برگزار میشود.
میرمحسن تمدنی اظهار کرد: در نیمه نخست امسال، با غربالگری ۴۱۰۰ نفر از بانوان، ۸۱ نفر مشکوک به سرطان پستان شناسایی شدهاند که به طور رایگان تحت آزمایشهای تخصصی قرار گرفتهاند.
وی تأکید کرد: بنا بر پژوهشها، حدود ۵۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند که افزایش آگاهی مردم و دسترسی به روشهای تشخیص زودهنگام و غربالگریها، شانس شناسایی سرطان در مراحل اولیه و مداخله و درمانهای مؤثرتر سرطانها را فراهم میکند.
منبع: ایسنا
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.