title
کد خبر: 268858
00
پیش بینی حذف هپاتیت C تا سال 2030

کارشناس مسئول بیماریهای آمیزشی، اچ آی وی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری هپاتیت C  مزمن می تواند خطراتی را برای سلامتی فرد ایجاد کند اما خوشبختانه برای این بیماری درمان قطعی وجود دارد از همین رو رویکرد معاونت بهداشتی در این زمینه حذف هپاتیت C  تا 2030 است. 

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر حسین پور با اشاره به اینکه هپاتیت C یک بیماری عفونی در کبد است و این بیماری از طریق خون آلوده منتقل می‌شود که می‌تواند کوتاه مدت (حاد) یا بلندمدت (مزمن) باشد،خاطر نشان کرد: رویکرد اصلی معاونت بهداشتی حذف وریشه کنی این بیماران است از همین رو در غربالگری های دوره ای موارد مشکوک برای طی کردن کل فرایند درمان تحت مراقبت و حمایت کارشناسان بهداشتی مراکز و پایگاه های بهداشتی قرار می گیرند. 

وی با بیان اینکه هپاتیت C یک بیماری جدی و بالقوه تهدید کننده کبد است که توسط ویروس هپاتیت ایجاد می شود، تصریح کرد:  هپاتیت C مزمن بیماری خطرناکی است و می‌تواند حتی باعث نارسایی کبد یا سرطان کبدی شود اما  نکتۀ مهم آن است که بسیاری از افرادی که به هپاتیت C مزمن مبتلا هستند، علائمی ندارند و زمانی متوجه بیماری خود می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده است.

کارشناس مسئول بیماریهای آمیزشی، اچ آی وی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هپاتیت سی از طریق تماس با خون فرد بیمار سرایت می‌کند، عنوان کرد: این بیماری بیشتر از طریق سوزن های مشترک یا سایر لوازم دارویی منتقل می شود، اما از طریق تماس جنسی، استفاده از وسایل شخصی مانند تیغ یا مسواک یا از مادر به نوزاد در طول زایمان منتقل شود.

وی با بیان اینکه خستگی، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم، ادرار تیره، درد مفاصل و زردی پوست و چشم از جمله علائم ابتلا به هپاتیت C است، افزود: درمان هپاتیت C  معمولاً 8-12 هفته طول می کشد و اکثر افراد پس از درمان بهبود   پیدا می کنند البته برای متکدیان و معتادین تا انتهای فرایند درمان در مراکز ماندگاری دارند و بعد از بهبودی کامل به سطح جامعه باز می گردند. 

دکتر حسین پور با اشاره به اینکه برای شناسایی و درمان بیماران احتمالی هپاتیت ارگان های مختلفی از جمله شهرداری و بهزیستی با دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری می کنند، بیان کرد: امیدواریم تا سال 2030 بتوانیم میزان ابتلا به هپاتیت C را به صفر برسانیم .


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز