مطالعه اخیر منتشر شده در ژورنال JAMA Network Open ارتباط نگران کنندهای را بین مدت زمان کوتاه خواب و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نشان داده است. تحقیقات انجام شده توسط تیمی به سرپرستی کریستین بندیکت، دانشیار دانشگاه اوپسالا، نشان میدهد که افرادی که به طور مداوم فقط سه تا پنج ساعت در روز […]
به گزارش بهداشت نیوز، مطالعه اخیر منتشر شده در ژورنال JAMA Network Open ارتباط نگران کنندهای را بین مدت زمان کوتاه خواب و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نشان داده است. تحقیقات انجام شده توسط تیمی به سرپرستی کریستین بندیکت، دانشیار دانشگاه اوپسالا، نشان میدهد که افرادی که به طور مداوم فقط سه تا پنج ساعت در روز میخوابند، ممکن است با احتمال بیشتری برای ابتلا به این اختلال متابولیک مواجه شوند.
این مطالعه که تأثیر کمبود خواب مزمن بر دیابت نوع ۲ را بررسی کرد، بر ناتوانی غذا خوردن سالم به تنهایی برای جبران خواب ناکافی تأکید دارد. بندیکت گفت: «من به طور کلی اولویت خواب را توصیه میکنم، اگرچه میدانم که همیشه امکان پذیر نیست، به خصوص به عنوان والدین چهار نوجوان.»
دیابت نوع ۲ چالشهای مهمی برای سلامتی ایجاد میکند و بر توانایی بدن در سوخت و ساز قند (گلوکز) تأثیر میگذارد و به دلیل اختلال در عملکرد انسولین منجر به افزایش سطح قند خون میشود. بیش از ۴۶۲ میلیون نفر در سراسر جهان از این بیماری رنج میبرند، این یک نگرانی رو به رشد سلامت عمومی است که به طور بالقوه باعث آسیب شدید به اعصاب و عروق خونی در طول زمان می شود.
دیانا نوگا، محقق خواب در بخش علوم زیستی دارویی در دانشگاه اوپسالا، رابطه نامشخص بین خواب ناکافی و پتانسیل تغذیه سالم برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را برجسته کرد. تیم تحقیقاتی با استفاده از دادههای Biobank بریتانیا، یکی از بزرگترین پایگاههای اطلاعاتی جمعیت جهان، نزدیک به نیم میلیون شرکتکننده را در یک دوره ۱۰ ساله دنبال کرد. یافتههای آنها نشان داد که خواب روزانه ۳ تا ۵ ساعته با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که در حالی که عادات غذایی سالم با کاهش خطر ابتلا به این بیماری مرتبط است، افرادی که چنین عاداتی را حفظ کردند اما کمتر از شش ساعت در روز میخوابیدند همچنان با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه بودند.
پیامدهای این تحقیق این تصور را به چالش میکشد که یک رژیم غذایی سالم میتواند به طور کامل خواب ناکافی را از نظر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ جبران کند. بندیکت تاکید کرد: «نتایج ما برای اولین بار این سوال را مطرح میکند که آیا یک رژیم غذایی سالم میتواند کمبود خواب را از نظر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ جبران کند یا خیر. آنها نباید باعث نگرانی شوند، اما در عوض به عنوان یادآوری این نکته در نظر گرفته شوند که خواب نقش مهمی در سلامتی دارد.”
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.