علت برگشت بینی گوشتی بعد از جراحی بینی چندین دلیل را در خود نهفته دارد. یکی از آنها این است که بینیهای گوشتی بافت غضروفی ضعیفی دارند. این ضعف باعث میشود بینی بعد از عمل به حالت اولیه خود بازگردد. عوامل دیگری در علت برگشت بینی گوشتی بعد عمل دخیل هستند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
ویژگی بینی های گوشتی
معمولا دو مدل بینی وجود دارد. یکی به شکل گوشتی و دیگری به فرم استخوانی است. ویژگی بینیهای گوشتی به این صورت است که بافت غضروفی در آن بسیار کم و ضخامت پوست زیاد است. بینی گوشتی نوک نرمی دارد و اینگونه حس میشود که گویا غضروفی زیر پوست وجود ندارد. گاهی افراد تصور میکنند که هر فردی که نوک بینی پهنی دارد، نوع بینی او گوشتی است. آشنایی با بهترین جراح بینی گوشتی
در واقع هنگامی که غضروف نوک بینی بیش از حد رشد میکند، نوک بینی پهن میشود و این نشانی از گوشتی بودن بینی نیست. این بینی اگر پوست نازکی داشته باشد و فرم و ساختار غضروف دیده شود، گوشتی نیست. در واقع، بینی گوشتی به دلیل کمبود غضروف به این شکل درآمده است. علت برگشت بینی گوشتی و افتادن نوک بینی میتواند به کمبود میزان غضروف بستگی داشته باشد.
- بینی گوشتی در زیر پوست بافت همبند دارد.
- غضروف بینیهای گوشتی در ناحیه کناری بینی و پایینی آن ضعیف است. همین باعث بازگشت و افتادگی نوک بینی در افراد بعد از جراحی میشود.
- از دیگر ویژگیهای بینی گوشتی میتوان به وجود غدد چربی اطراف آن و پوست ضخیم آن اشاره کرد.
علت برگشت بینی گوشتی برای برخی از افراد بعد از عمل چیست؟
قبل از توضیح علت بازگشت بینی گوشتی باید گفت، یک تصور اشتباه راجع به بینی گوشتی و جراحی آن در جامعه وجود دارد. تصوری که علت بازگشت بینی گوشتی را در ذهن مردم تشدید میکند. برخی فکر میکنند بافت گوشتی اضافه روی بینی باعث برگشت بینی گوشتی می شود. باید گفت، این تصور کاملا اشتباهی است. چرا که، در واقع, علت بازگشت بینی گوشتی بعد جراحی استفاده نکردن از غضروف در پایه بینی است. تحلیل این غضروف باعث بازگشت بینی گوشتی به حالت اولیه خود میشود. اما، با پیشرفت تکنولوژی و پیدا کردن علت بازگشت بینی، امروزه این اتفاق به ندرت رخ میدهد.
موضوع دیگری که مردم تصور درستی از آن نسبت به بینی گوشتی و نوع جراحی آن ندارند، این است. اگر افراد بینی قوز دار ببینند، سریعا تصور میکنند که بینی استخوانی باید چنین شرایطی داشته باشد. در حالیکه، این کاملا اشتباه است. یک بینی میتواند قوز داشته باشد و در عین حال در دسته بینیهای گوشتی قرار بگیرد. بینی قوز داری که غضروف ضعیفی داشته باشد و پوست روی بینی ضخیم باشد، یک بینی گوشتی محسوب میشود. در این حالت نیز برای جلوگیری از بازگشت بینی باید با بازآرایی و تقویت غضروف این مشکل را برطرف کرد. آشنایی با بهترین جراح بینی طبیعی در تهران
چگونه برگشت بینی گوشتی را از بین ببریم؟ (یا از برگشت جلوگیری کنیم؟)
بینی گوشتی به دلیل کمبود غضروف به شکل گوشتی درآمده است. علت برگشت بینی گوشتی در ذات خود بینی نهفته است. در واقع، به همین دلیل، در جراحی بینی گوشتی پیوند غضروفی در پایه بینی استفاده میشود. اما، روشهای مختلفی برای جلوگیری از بازگشت بینی گوشتی بعد عمل وجود دارد که به شرح زیر است.
- سعی کنید با پزشک جراح در مورد روش جراحی پیشنهادی، جزییات عمل و مراقبتهای بعد از عمل مشورت کنید.
- میزان سابقه و دانش پزشک را با تحقیق کامل به دست بیاورید و از میزان رضایت بیمارانش اطمینان حاصل کنید.
- بعد از جراحی بینی، دستورهای مراقبتی را به خوبی رعایت کنید. فعالیت فیزیکی سنگین نداشته باشید. مدت زمانی که سر خود را نباید خم کنید را رعایت کنید و داروهای تجویز شده را مصرف کنید.
- از کارهای پزشکی که از بازگشت بینی گوشتی جلوگیری میکند، میتوان به تقویت غضروف، بازآرایی و شکل دادن به پایه بینی برای جبران ضعف غضروفی اشاره کرد.
- به درستی بینی خود را چسب بزنید. سعی کنید دستورالعمل آن را از پزشک معالج بپرسید.
- تا دوماه بعد از جراحی مراقب بینی خود باشید و آن را در معرض گرمای شدید مانند نور مستقیم خورشید و سولاریوم قرار ندهید.
- مراقب باشید به بینی شما ضربه وارد نشود. به همین دلیل، در مکانهای شلوغ و تنگ که امکان برخورد یا ضربه به بینی شما زیاد است حضور پیدا نکنید.
- الکل ننوشید و سیگار نکشید.
نتیجه گیری
برخلاف تصور عموم، بینی گوشتی به دلیل ضعف غضروف در ساختار بینی است که به این شکل است. علت برگشت بینی گوشتی بعد عمل در واقع، قرار ندادن غضروف کافی در پایه بینی است که پوست هم در جذب آن بیتاثیر نیست. برای جلوگیری از این اتفاق، انتخاب پزشک ماهر و کاربلد، روشهای پزشکی و مراقبتهای صحیح بعد از عمل میتواند بسیار تاثیر گذار باشد. در این زمینه، دکتر راستکاری پزشک و جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی عملی بدون بازگشت را با به کار گیری آخرین روشها و تکنیکهای موجود برای شما انجام میدهد. منبع : دکتر مسعود راستکاری
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.