کودکی با کند ذهنی از مرکز کودکان استثنایی با اختلال بیش فعالی و کم توجهی ارجاع شده ، بیمار کم شنوایی، ضریب هوشی پایین و کوتاه قدی دارد، مادر در زمان بارداری سابقه مواجهه با مواد حاوی سرب داشته است.
به گزارش بهداشت نیوز سرب عنصری کاملاً سمی برای بدن است ،مسمومیت با سرب ممکن است در داخل رحم رخ دهد زیرا سرب به راحتی از جفت به جنین منتقل میشود که مشابه مسمومیتی است که کودکان پس از تولد تجربه می کنند.
یک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان با بیان اینکه منبع سرب از خون مادر یا توزیع آن از استخوان های مادر یا آلودگی جدید از محیط اطراف است گفت: صدها محصول حاوی سرب هستند، از جمله باتری، روکش کابل، لوازم آرایشی سنتی، مکمل های معدنی، پلاستیک، اسباب بازی. آلودگیهای زیست محیطی مانند آلودگی آبهای قابل شرب که از عوامل مهم ورود این ماده به بدن هستند.
مصطفی صدیقی افزود: عمده سرب تجمع یافته شده، در استخوان ها برای سالها باقی میماند ، مسمومیت با سرب در مادر باعث ساختار غیر قابل برگشت مغز در دوره شیرخوارگی و کودکی خواهد شد و نتیجه این تغییرات در کودکان مسموم شده میتواند در آینده باعث اختلال بیش فعالی و کم توجهی شود.
وی عنوان کرد: سفالگری، لعابهایی که روی برخی از سرامیکها، چینیها و ظروف چینی یافت میشوند میتوانند حاوی سرب باشند که میتواند به مواد غذایی سرو شده یا ذخیره شده در سفال نفوذ نیز کند.
به گفته وی همچنین لوله های سرب، وسایل لوله کشی برنجی و لوله های مسی لحیم شده با سرب می توانند ذرات سرب را در آب لوله کشی آزاد کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین با اشاره به اینکه ذرات سرب از بنزین یا رنگ حاوی سرب روی خاک می نشینند و می توانند سال ها دوام بیاورند گفت: خاک آلوده به سرب هنوز یک مشکل بزرگ در اطراف بزرگراه ها و در برخی محیط های شهری است و برخی از خاک های نزدیک به دیوار خانه های قدیمی حاوی سرب است.
وی همچنین افزود: ساخت شیشه های رنگی و برخی از جواهرات مستلزم استفاده از لحیم کاری با سرب است و بازسازی مبلمان قدیمی نیز ممکن است فرد را در تماس با لایه های رنگ سربی در تماس قرار دهد.
این پزشک متخصص تراشه رنگهای کهنه ، گرد و غبار ، درمان های خانگی، از جمله ضد عرق ها (خاک مرداب) دئودورانت ها ، جواهرات متعلق به والدین ، انباری محفظه باتری های (یا زندگی در نزدیکی کارخانه ذوب سرب) ، ادویه های وارداتی ، لوازم آرایشی حاوی سرب (سرمه، خط چشم سنتی) را از منابع آلودگی به سرب دانست و گفت: غذاهای وارداتی در قوطی های غیر استاندارد ، اسباب بازی های وارداتی ، داروهای سنتی چینی ، داروهای گیاهی در درمانهای دارویی سنتی مانند یوگا، ماساژ، طب سوزنی و گیاهی نیز از دیگر منابع آلودگی به این ماده هستند.
دکتر صدیقی با اشاره به اینکه کودکان میتوانند با آلودگی دست ها مقدار زیادی سرب را وارد بدن کنند گفت: مواجهه شغلی والدین یا فرزند بزرگتر (تعمیرات خودرو، صنایع ذوب فلزات، ساخت و ساز و بازسازی ساختمان، لوله کشی های قدیمی سربی ) می تواند عامل آلودگی کودکان شود و حتی افراد شاغل در تعمیرات خودروها و صنعت، معدن، لوله کشی، باتری سازی، رنگ آمیزی، ساخت و ساز و برخی زمینه های دیگر نیز می توانند آن را روی لباس های خود به خانه بیاورند و این غبار تمام سطوح منزل را بپوشاند.
وی با بیان اینکه گرد و غبار ریز بویژه در محیط اسیدی باعث سهولت جذب سرب میشود و سرب در معده خالی جذب بیشتری دارد گفت: وجود هم زمان یک وعده غذایی حاوی کلسیم و آهن نیز ممکن است جذب آن را کاهش دهد زیرا کمبود کلسیم منجر به افزایش جذب سرب، حفظ و لذا مسمومیت آن خواهد شد.
منبع: ایسنا
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.