title
کد خبر: 246987
00
با این اقدامات زندگی شادی برای سالمند رقم می زنیم

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: احترام به سالمند، همراهی ایشان به هنگام صحبت کردن و برقراری ارتباط، داشتن صبر در مقابل سوالات آنها، نشان دادن مهربانی در هنگام برخود با آنها و واکنش‌های مناسب به رفتارهای بد سالمند از جمله روابط درست با سالمند است.

به گزارش بهداشت نیوز، حسن شرفی اظهار کرد: بر اساس تقسیم‌بندی جامعه شناسان، سن سالمندی به سه گروه سنی سالمند جوان 60 تا 74 سال، سالمند میانسال 75 تا 90 سال و سالمند پیر 90 به بالا تقسیم بندی می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که سالمندان چه نیازهایی دارند، افزود: محلی برای زندگی و آرامش، توجه به نیازهای جسمی سالمند، وضعیت بیماری سالمند، پوشیدن لباس، تفریحات و سرگرمی، داشتن تغذیه مناسب، نیاز به ارتباط با دیگران، روابط اجتماعی و قرارگیری در دایره ای از افراد آشنا و حامی همچون خانواده، همسایگان و دوستان، احساس امنیت، داشتن پرستار سالمند از نیازهای این افراد است.

شرفی ادامه داد: اختلال در کنش دستگاه ایمنی، مکانیسم پیر شدن سلولی، اختلال در دستگاه غدد مترشحه داخلی عوامل توارثی از علل سالمندی است.  

وی افزود: اکثر دانشمندان معتقدند که پیر شدن با نوع محیطی که ما در آن زندگی می‌کنیم ( مثلاً هوای آلوده یا تمیز ) و همچنین به طرز زندگی ما ( مثلاً کمیت و کیفیت غذاها و ورزش کردن ) بستگی دارد.

 مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: با ورزش منظم، تغذیه مناسب و بهبود شناخت می توان سالمندی را به تاخیر انداخت و در سالمندی همانطور که بدن افراد دچار تغییرات می‌شود مشکلات زیادی را هم برای سالمندان رقم خواهد زد. 

شرفی ادامه داد: سالمندان برای زندگی سالم باید تلاش خود را برای سازگاری بیشتر محیط دو چندان کنند. مشکلات روحی، مشکلات حرکتی، کاهش نیرو و قدرت بدنی، کاهش ساعت خواب و بی خوابی، فراموشی و تغییرات فیزیولوژیکی مغز و اختلال در حافظه کوتاه مدت از مشکلات این دوره است.

وی افزود: احساس تنهایی بعد از مرگ همسرشان، ازدواج فرزندانشان و عدم توانایی در داشتن تحرک و خارج شدن از خانه و در نتیجه عدم ارتباط با دیگران از دیگر مشکلات است. همچنین به دلیل زیاد شدن اوقات فراغت و بدون برنامه بودن متاسفانه احساس کم ارزش بودن تقویت می‌شود.

شرفی با بیان اینکه نداشتن شغل تمام وقت و از کار افتادگی و عدم توانایی تولید مثل به ویژه در زنان و کاهش سطح انگیزش نیز از دیگر مشکلات است، ادامه داد: پس از فوت همسر، فرزندان خیال می کنند بهتر است والدشان در خانه‌ای کوچکتر یا نزدیک به آن ها یا حتی در خانه فرزندان زندگی کند که مراقبت از او برایشان ساده تر شود، دور شدن از خانه ای که یک عمر زندگی کرده‌اند و خاطرات فراوان دارند برای سالمندان ناخوشایند است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه استقلال خواهی فرزندان باعث می‌شود والدین سالخورده تنها مانده و احساس کنند دیگر مسئولیتی ندارند و مفید نیستند، تصریح کرد: نگرش منفی نسبت به سالمندی، بعضی از سالمندان از این دوران برای انجام کارهای ناتمام استفاده می‌کنند و به استقبالش می‌روند اما عده‌ای دیگر به دلیل داشتن نگرش منفی این دوران را پایان راه خود می‌بینند بخصوص اگر شاهد مرگ اطرافیان و عزیزانشان بوده باشند.

شرفی اظهار کرد: سعی کنید دلهره و نگرانی سالمندان را کاهش دهید. صحبت کردن راجع به مسائل نگران کننده با درمانگر یا دوستان به کاهش آن کمک می‌کند. همچنین قدم زدن، ورزش، بازی‌های سرگرم کننده مناسب سن به کاهش اضطراب و ایجاد آرامش سالمندان کمک می‌کند.

شرفی با بیان اینکه روابط اجتماعی را حفظ کنید، افزود: مطالعات نشان می‌دهد علائم آلزایمر در کسانی که با خانواده، دوستان و همسن و سالان خود ارتباط بیشتری دارند نسبت به افراد گوشه گیر و کم ارتباط دیرتر ظاهر خواهد شد. 

وی ادامه داد: هنگامی که با دید مثبت به مسائل و مشکلات نگاه کنید امکان پیدا کردن راهکار مناسب دو چندان خواهد شد. همچنین لازم است برای حفظ سلامتی با افراد مثبتی که شما را خوشحال می‌کنند معاشرت کنید.

شرفی اظهار کرد: ارتباطات روحانی و معنوی به شما احساس آرامش خواهد داد. تقویت عقاید مذهبی به کاهش افسردگی و اضطراب در دوران سالمندی کمک خواهد کرد و عامل دفاعی در برابر مشکلات و بیماری های روانی از جمله آلزایمر خواهد بود.

وی ادامه داد: فعالیت های جسمانی باعث تقویت قعالیت روانی می شود به همین دلیل در تمام زندگی از اهمیت ویژه برخوردار می شود. تناسب اندام، انعطاف پذیری بیشتر، سرحال بودن و بهبود وضعیت تعادل از فواید ورزش کردن است. چنانچه ورزش را از جوانی شروع کنید و به آن پایبند باشید دوران پیری سالم تری را سپری خواهید کرد.

شرفی اظهار کرد: با بیشتر شدن امید به زندگی و روند به رو به رشد جمعیت سالمندان ورزش نقش پررنگ تری به خود می گیرد. تشویق به ورزش و تحرک سالمندان در حفظ تندرستی و کاهش منفی بافی تاثیر بسزایی دارد. شرکت در تمرینات ورزشی سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کنترل می‌کند. انعطاف پذیری عضلات را بهبود می‌بخشد و می‌تواند سرعت روند نزولی قدرت و استقامت عضلانی و استقامت قلبی تنفسی را کاهش دهد.

وی بیان کرد: احترام به سالمند، همراهی ایشان به هنگام صحبت کردن و برقراری ارتباط، داشتن صبر در مقابل سوالات آنها، نشان دادن مهربانی در هنگام برخود با آنها و واکنش‌های مناسب به رفتارهای بد سالمند از جمله روابط درست با سالمند است.

شرفی یادآـور شد: خانه‌های حمایتی سالمندان خانه‌هایی هستند که سالمندان بی سرپرست و یا فاقد سرپرست موثر ولی از لحاظ جسمانی قادر به انجام فعالیت‌های روز مره زندگی هستند در آن نگهداری می‌شوند و دو خانه حمایتی سالمندان در استان داریم که یک خانه در شهرستان سرایان( فرهیختگان) و یک خانه شهرستان بشرویه بوده که جمعا 7 نفر در این خانه‌ها مقیم هستند. 
منبع: ایسنا


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
چاپ آبان
اینستاگرام بهداشت نیوز