داوطلبان کنکور در فاصله ۱۰ روزه تا آزمون سراسری باید از طریق راهکارهایی استرس خود را کاهش دهند.
به گزارش بهداشت نیوز داوطلبان کنکور که در این روزهای پایانی پیوسته مشغول تستزنی هستند و احتمالا فرصتی برای انجام راهکارهایی که از استرسشان جلوگیری میکند ندارند اما کنکوریها باید بدانند که تنش و استرس در عملکرد مغز افراد اختلال ایجاد میکند و حتی بر روی اعتماد به نفس انسانها تاثیرگذار است بنابراین باید افکار منفی و استرسزا را از خودشان دور کنند.
اینکه داوطلب کنکور فکر کند هر چه آموخته است از یادش رفته افکاری منفی است که باید از ذهن دور شود، کنکوریها باید بدانند سیطره این افکار در ذهن در این شرایط بسیار طبیعی است و نباید آن را جدی بگیرند زیرا این حالت به هراس و ترس کاذب از آزمون میانجامد بنابراین داوطلبان باید به آموختههای خود اطمینان کرده و هیچگونه دل نگرانی به خود راه ندهند. البته وجود کمی استرس طبیعی است و مشاوران و کارشناسان راهکارهایی نیز در این زمینه پیشنهاد کرده اند.
روی بیشتر صحبتهای کارشناسان با خانواده داوطلبان است، خانوادهها میتوانند در کاهش استرس کنکوریها نقش بسیاری داشته باشند. والدین باید در حفظ آرامش خانه بکوشند، وجود تنش در خانه سبب افزایش استرس داوطلبان کنکور میشود. همچنین خانوادهها میتوانند نکات مثبت را به فرزندشان یادآوری کنند و در این روزهای پایانی از صحبتهای منفی دوری کنند.
کارشناسان آموزشی معتقدند والدین کنکوریها باید واقعگرا باشند و توقع آنچنانی از فرزندشان نداشته باشند، والدین نباید رویاهای خود را در آینده فرزندشان دنبال کنند.
در این زمینه با منصور سعیدی مشاور آموزشی گفتوگو کردیم.
سعیدی گفت: اینکه داوطلب از طریق استرس تحریک شود تا بهتر درس بخواند خوب است اما گاهی استرس سبب اختلال در درس خواندن افراد میشود که این استرس برای داوطلبان کنکور مخرب است.
وی افزود: داوطلبان باید در تصورات خود درباره کنکور تصورات واقعی داشته باشند و بدانند که برای تمام داوطلبان که رقبای یکدیگر محسوب میشوند، تستهایی وجود دارد که ممکن است نتوانند آنها را پاسخ دهند بنابراین میتوانند از آن تستها بگذرند، اگر داوطلبان فکر کنند که همه تستها را باید پاسخ دهند آنگاه اگر برای گزینههای یک سوال شک داشته باشند استرس میگیرند و این استرس باعث میشود تا داوطلب نتواند به سوالات دیگر هم پاسخ دهد.
مشاور کنکور در ادامه گفت: داوطلبان باید در آزمونهای خانگی از سوالاتی که بلد نیستند عبور کنند تا این موضوع برایشان عادی شود، میتوانند برای آن سوال یک علامت بگذارند تا در صورت داشتن وقت بتوانند دوباره به سوال برگردند و با آرامش کامل درباره آن فکر کنند.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه و ورزش اظهار داشت: بچهها باید از نظر ویتامینهای B و C در این روزهای پایانی غنی شوند تا به ایجاد آرامش در آنها بینجامد، همچنین میتوانند با ورزشهایی مانند پیادهروی یا دوچرخهسواری استرس را از خود دور کنند، والدین نیز باید با صحبتهای مثبت که موضوعش با کنکور متفاوت باشد، داوطلب را از فضای استرس خارج کنند.
حسین توکلی مشاور کنکور نیز در این باره در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: داوطلبان کنکور باید بدانند که استرس و اضطراب سبب میشود تا تمرکز کنکوریها از بین برود و داوطلب نتواند به سوالات به درستی پاسخ دهد.
وی افزود: داوطلبان اگر پاسخ سوالی را نمیدانستند، باید آن سوال را رها کرده و به سراغ سوال بعدی بروند، البته میتوانند در کنار آن سوال علامت بزنند تا پس از اتمام کامل تمام سوالات، در زمان اضافهای که باقی آوردهاند به سراغ سوالات علامت زده بروند.
همچنین مهران منتظر رتبه برتر کنکور سال ۹۸ نیز در این باره گفت: داوطلبان اگر بدانند که همه چیز کنکور نیست و و بسیاری از افراد بدون قبولی در کنکور هم در زندگی موفق بودهاند، داوطلبان نباید به این موضوع فکر کنند که اگر یک سوال را بلد نیستند چه اتفاقی ممکن است بیفتد، عدم تمرکز ذهن داوطلب را به هم میریزد و سبب اختلال در پاسخگویی به سوالات میشود.
وی افزود: والدین نیز باید بتوانند محیط را برای داوطلبان آرام نگه دارند و حتی با یکدیگر به طبیعت بروند تا فشارهای روانی چند ساعتی در هفته پایانی کاهش یابد.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.