title
کد خبر: 239481
01
طراحی نسل جدید داروهای مسکن

تحقیقات جدید پژوهشگران حاکی از آن است که یک زن اسکاتلندی که مادر دو فرزند است، می ‌تواند نقش کلیدی در تولید مسکن‌ های مؤثرتر داشته باشد. این زن دارای ساختار ژنتیکی خاصی است که درد و استرس را احساس نمی کند.

به گزارش بهداشت نیوز، دانشمندان در حال مطالعه زنی اسکاتلندی به نام جو کامرون هستند که در طول زندگی خود هرگز نیازی به داروهای مسکن احساس نکرده است. او یکی از تنها دو فرد شناخته شده در سراسر جهان محسوب می شود که حامل ژن منحصر به فردی است که او را قادر می سازد بدون اضطراب، ترس یا ناراحتی فیزیکی زندگی کند.

به تازگی دانشمندان شروع به کشف مکانیسم های این جهش نادر ژنتیکی کرده و امیدوارند از این مطالعات برای ایجاد مسکن های بهبود یافته استفاده کنند.

پروفسور جیمز کاکس از دانشکده پزشکی دانشگاه کالج لندن و پژوهشگر ارشد این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق می ‌گوید: کشف اولیه ریشه ژنتیکی فنوتیپ منحصربه‌ فرد جو کامرون یک لحظه بسیار هیجان ‌انگیز در تاریخ علم بود، اما این یافته‌ های کنونی با مطالعات جدید ما واقعاً شروع به جالب شدن می‌ کنند. ما با درک دقیق آن چه در سطح مولکولی اتفاق می‌ افتد، می ‌توانیم بیولوژی مربوط به این فرایند و جهش ژنتیکی را درک کرده و این پژوهش، فرصت ‌ها را برای کشف دارویی ایجاد می ‌کند که روزی می ‌تواند تأثیرات مثبت گسترده ‌ای برای بیماران داشته باشد.

ویژگی حیرت انگیز ژنتیکی این زن اسکاتلندی حدود ده سال پیش برای نخستین بار شناسایی شد. بر اساس گزارش های موجود، پزشکان پس از انجام عمل های جراحی روی لگن و دست این زن منحصر به فرد، به عدم وجود درد در وی اشاره کردند که پاسخی غیرعادی به چنین روش ‌هایی بود. گزارش های پزشکی اشاره می کنند که علیرغم تشخیص انحطاط مفصل ران، کامرون هیچ دردی را تجربه نمی کرد.

وی در این رابطه می گوید: من می دانستم که من یک فرد خوش شانس هستم، اما هیچگاه متوجه نشده بودم که با دیگران متفاوت هستم. در واقع من تا ۶۵ سالگی نمی دانستم اتفاق عجیبی در حال وقوع است.

برای نخستین بار فردی به نام دکتر سیراواستاوا  (Devjit Srivastava)   ، مشاور بیهوشی و داروهای مسکن، عدم حساسیت این بیمار به درد را تشخیص داد. در سال ۲۰۱۳، تیمی از پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، نوع ژنی را به نام  FAAH-OUT  را در بدن این زن اسکاتلندی  شناسایی کردند که نسخه معمولی ژن های مسئول احساس درد را غیرفعال کرده و سایر مسیرهای مولکولی مربوط به بهبود زخم و خلق و خو را تحت تاثیر قرار می دهد.

دکتر آندری اوکوروکوف، نویسنده ارشد، این پژوهش در رابطه با موضوع پژوهش در رابطه با این ژن توضیح می دهد:  ژن FAAH-OUT تنها گوشه کوچکی از یک حوزه وسیع است که این مطالعه نقشه برداری از آن را آغاز کرده است. وظیفه ما این است که کاوش کنیم و معتقدم این یافته ‌ها پیامد های مهمی برای حوزه‌ های تحقیقاتی مانند بهبود زخم، افسردگی و موارد دیگر خواهد داشت.

این وضعیت پزشکی که از آن به عنوان بی دردی مادرزادی یاد می شود، می تواند خطرناک باشد زیرا درد به عنوان یک سیگنال هشدار دهنده در موجودات زنده عمل می کند. با این حال، پزشکان حدس می زنند که کامرون ممکن است سریعتر از یک فرد معمولی بهبود یابد. ترکیب ژنی منحصر به فرد او همچنین باعث می شود کمتر مضطرب شده و تا حدودی مشکلات و عوامل استرس زا را فراموش کند.

پیش از این تصور می شد که ناحیه ژنوم خاص وی حاوی دی ان ای FAAH-OUT    ناخواسته  است. با این حال، مشخص شد که این ژن بیان FAAH را کنترل می کند، ژنی که بخشی از سیستم اندوکانابینوئیدی است که احساسات درد، استرس و احساسات را در انسان به وجود آورده و آن را مدیریت می کند.

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Brain منتشر شده است.

منبع: سیناپرس


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز