
یکی از مواردی که افراد بسیاری به ویژه بانوان به آن بسیار اهمیت می دهند، سلامت و زیبایی پوست خود هست و همواره به دنبال راهی جهت پاکسازی آن هستند. امروزه روش های متعددی جهت پاکسازی پوست به وجود آمده که هر کدام کاربردها، مزایا و معایب خود را دارند.
لیزر یکی از روش هایی است که برای پاکسازی پوست نیز به کار برده شده و افراد بسیاری را به خود جذب کرده است. اما سوالی که برای بسیاری از افراد به وجود می آید این است که برای پاکسازی پوست استفاده از لایه بردار بهتر است یا لیزر؟
کارشناسان ما در موسسه تالگو پاریس با ارائه این گزارش به سوال مطرح شده و ویژگی ها و تفاوت های پاکسازی پوست با لیزر و لایه بردار پاسخ می دهند. در ادامه با ما همراه باشید.
لایه برداری پوست یا لیزر پوست؟
پاکسازی پوست چیست؟
در علم پزشکی پاکسازی پوست یا پیلینگ به عمل برداشتن بخش سطحی پوست گفته می شود که در آن، لایه ای از سلولهای مرده پوست که دارای چربیها، آلاینده های شیمیایی موجود در هوا، جای جوش و لکه های قهوه ای روی پوست است، به صورت سطحی لایه برداری می شود.
این عمل سبب رفع و بهبود مشکلات پوستی نظیر کدری، زبری، منافذ باز و چروک ها شده که در جوانسازی و نشاط پوست تاثیر بسزایی دارد. امروزه پاکسازی پوست با لیزر از جمله روشهای محبوب به خصوص در میان خانم ها می باشد. پاکسازی پوست می تواند به دو روش لیزر یا لایه برداری شیمیایی انجام شود
پاکسازی پوست به روش لایه برداری توسط لیزر
روش پاکسازی پوست با لیزر در جهت ترمیم و بهبود نواحی آسیب دیده، تغییر رنگدانه های پوستی استفاده می شود. همچنین این روش در از بین بردن جای جوش و چین و چروک نواحی مختلف صورت، آکنه، جای ماه گرفتگی و اسکار ظریف، علائم مادرزادی و رفع لک های رنگی مانند کک و مک کاربرد بالایی دارد.
این روش نیز به نوبه خود از انواع گوناگونی همچون لیزر دی اکسید کربن، لیزر اربیوم، لیزر rf فرکشنال، یا لیزر کلاژن برخوردار می باشد که انتخاب آن به متخصص پوست شما بستگی دارد.
در این روش پزشک پس از تزریق بی حس کننده موضعی در ناحیه لیزر، پوست را از انواع آلودگی ها و گرد و غبار و چربی پاک نموده و در مرحله بعد با استفاده از نوع لیزر منتخب شروع به پاکسازی پوست می کند. در صورت اقدام به پیلینگ با این روش لازم است که این موارد را در طول روند بهبود رعایت کنید:
- پیش از قرارگیری در نور آفتاب، از کرم های ضد آفتاب قوی استفاده نمایید.
- پوست خود را نخارانید. برای این کار می توانید از دارو های ضد حساسیت استفاده کنید.
- برای کاهش ناراحتی پوستی پس از عمل می توانید کمپرس های سرد بکار ببرید.
- تا چند روز استفاده از عطر و ادکلن را محدود نمایید.
پاکسازی پوست با لیزر
انواع لایه برداری شیمیایی
از جمله راهکار های پاکسازی سریع پوست، لایه برداری شیمیایی می باشد که در این روش، متخصصین پوست اسیدهای متنوعی همچون آلفا هیدروکسی، تریکلورواستیک اسید یا فنول مورد استفاده قرار می دهند. این روش بر حسب میزان شدت در سه نوع سطحی، با عمق متوسط و عمیق دسته بندی می شود.
رفع جای جوش، اثرات آفتاب سوختگی، آکنه، جوش، ترمیم پوست آفتاب سوخته، التهابات، چین و چروک های عمیق و توده های سرطانی از جمله دلایل رجوع بیماران به این مراکز درمانی می باشد.
از جمله عوارض جانبی این روش به موارد زیر می توان پرداخت:
- تیره شدن پوست: از جمله عوارض رایج بوده که در صورت لایهبرداری با تری کلرواستیک اسید، تیره شدن پوست پس از التهاب را سبب شده که به دلیل قرار گیری زود هنگام در مقابل نور خورشید ایجاد می شود.
- عفونت: خطر عفونت با ویروس تبخال نیز از عوارض احتمالی این روش است. پس لازم است تا تمامی افراد از دو روز قبل لایه برداری، به مدت یک هفته از دارو های ضد ویروس در جهت پیشگیری از این عارضه استفاده نمایند.
- قرمزی و واکنش های آلرژیک نسبت به مواد شیمیایی مورد استفاده
- بروز اسکار نواحی دور دهان به خصوص لب بالایی و قسمت های رویی فک زیرین به دلیل مراقبت ناکافی پس از لایه برداری
- تورم در اطراف چشم ها و افزایش حساسیت پوست به نور خورشید
- از بین رفتن رنگدانه های ملانوسیت های تولید کننده رنگدانه و بی رنگ شدن پوست
- خارش و پوسته پوسته شدن نواحی لیزر شده
مراقبت های بعد از لایه برداری پوست
پس از لایه برداری پوست نیز لازم است تا دو هفته مراقبت های بالایی انجام شود. قرمزی و آزردگی پوست از جمله عوارض معمول پس از لایه برداری شیمیایی پوست می باشد و در این مورد باید طی یک دوره منظم پماد های تجویزی توسط پزشک خود را مورد استفاده قرار دهید.
پس از لایه برداری باید به مدت 3 تا 5 روز از آنتی بیوتیک ها و کرم های مرطوب کننده تجویز شده توسط پزشک برای کاهش خطر ابتلا به عفونت استفاده کنید. در موارد لزوم برای کاهش درد می توانید از داروهایی نظیر پاراستامول استفاده نمایید. برای شستشو نیز می توانید با بهره گیری از آب گرم و حوله، به آرامی صورت خود را شسته و خشک کنید.
همچنین تا 6 هفته از قرارگیری در معرض نور خورشید باید خودداری نموده تا بازسازی پوست به طور کامل و دلخواه صورت پذیرد. برای کاهش طول درمان و تسریع در روند بهبود نیز ممکن است پزشک شما استفاده از کرم رتینوئید را در لایه برداری های سطحی تا متوسط، توصیه نماید.
در چه مواردی می توان از لایه برداری استفاده کرد؟
به طور کلی، عوامل بسیاری سبب می شود تا به این نوع روش پاکسازی پوست روی بیاورید که یکی از آن ها عملکرد سریع این روش است که بدون نیاز به بستری می باشد. دیگر موارد استفاده از لایه برداری برای رفع مشکلات پوستی عبارتند از:
- انواع آکنه، کک و مک و لکه های صورت
- تیرگی پوست
- چین و چروک های پوستی که ناشی از نور آفتاب است
- از بین بردن اسکار های نه چندان عمیق
پاکسازی پوست با لایه بردار
موارد منع استفاده از روش لایه برداری سطحی
لایه برداری شیمیایی برای همه افراد مناسب نیست. از جمله افرادی که سابقه بیماری و مصرف دارو دارند و نباید از این روش استفاده کنند، به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- داشتن پوست شدیدا حساس و تیره
- سابقه بروز تبخال
- درماتیت فعال صورت
- مصرف داروهایی که پوست را به نور حساس میکند، مانند تتراسایکلین
- پیگمانتاسیون غیر نرمال پوست
- بیماران وسواسی
- داشتن اسکار در پوست
سخن پایانی
با مطالعه این گزارش با عنوان پاکسازی پوست، بهترین روش برای انجام پاکسازی پوست و تفاوت لایه برداری و لیزر، مزایا و معایب هر یک نیز آشنا شدید.
شما عزیزان می توانید با شرکت در دوره های آموزشی پوست و زیبایی فنی حرفه ای موسسه تالگو پاریس علاوه بر اینکه با روش های مختلف پاکسازی پوست آشنا شوید، با دریافت مدرک بین المللی تالگو نیز می توانید کسب و کاری مناسب را برای خود تاسیس کنید.
موسسه تالگو فرانسه (www.thalgoparis.com) در تهران تحت نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور و مدرسه عالی تالگو فرانسه می باشد. از آنجایی که مدرک سازمان فنی و حرفه ای کشور بین المللی و قابل ترجمه است و نیاز به اخذ این مدرک برای شروع کار صد درصد الزامی می باشد. لذا موسسه تالگو پاریس این امکان را برای کارآموزان فراهم نموده است.
هر یک از دوره های آموزشی موسسه تالگو فرانسه شامل موارد زیر می باشد:
- آموزش تخصصی دوره های اسکین کر
- آموزش مراقبت های پوست صورت با مدرک فنی حرفه ای
- دوره های کاربر تجهیزات زیبایی مراقبت اتاق پوست
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.