title
کد خبر: 233306
00
کودکان به چه میزان خواب نیاز دارند؟

مقدار خواب مورد نیاز کودکان مختلف با هم متفاوت بوده و به عوامل مشخصی، همچون سن کودک بستگی دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، میزان خواب کودک از دوران نوزادی تا شروع جوانی، به 7 دوره زمانی مختلف تقسیم می‌شود:

یک تا چهار هفتگی؛ ۱۵ تا ۱۶ ساعت در شبانه‌روز 
میزان خواب کودک در دوران نوزادی معمولاً ۱۵ تا ۱۸ ساعت در شبانه‌روز است، هرچند که هر بار تنها در دوره‌های کوتاه دو تا چهار ساعته می‌خوابند. نوزادان نارس بیش‌تر و کودکان مبتلا به کولیک کم‌تر از این مدت زمان استراحت می‌کنند.

از آنجایی که در نوزادان هنوز ساعت زیستی داخلی بدن (circadian rhythm) شکل نگرفته، الگوهای خواب آن‌ها به چرخه‌ شب و روز وابسته نیست؛ در حقیقت خواب آن‌ها یک الگوی مشخص را دنبال نمی‌کند. 

یک تا چهار ماهگی؛ ۱۴ تا ۱۵ ساعت در شبانه‌روز
با رسیدن به ۶ هفتگی، نوزاد آرام‌تر شده و الگوی خواب منظم تری پدیدار می‌شوند.

طولانی‌ترین میزان خواب کودک در این سن به ۴ تا ۶ ساعت رسیده و معمولاً به صورت منظم در زمان غروب آفتاب رخ می‌دهد‌. در این سن اشتباه گرفتن شب و روز به پایان می‌رسد.

چهار تا دوازده ماهگی؛ ۱۴ تا ۱۵ ساعت در شبانه‌روز 
در حالی که تا ۱۵ ساعت زمان برای خواب ایده‌آل به نظر می‌ر‌سد، میزان خواب کودک بالای یازده ماه تنها ۱۲ ساعت در روز می‌خوابند‌.

رسیدن به یک الگوی خواب ثابت، هدف اصلی این دوره است. چرا که در این سن کودک اجتماعی‌تر شده و الگوهای خوابش هم به والدین شبیه تر می‌شود.

در حول و حوش 6 ماهگی، کودک ۳ یا ۲ بار در طول روز چرت می‌زند. در این زمان و یا حتی زودتر کودک قادر است که به صورت کامل در طول شب بخوابد.

زمانی که ساعت زیستی داخل بدن به صورت کامل به تکامل برسد، الگوی چرت عصرگاهی کودک هم به ثبات خواهد رسید.

چرت نیمه صبحگاهی کودک معمولاً از ساعت ۹ صبح شروع شده و تا یک ساعت ادامه دارد. چرت ظهرگاهی هم معمولا یک تا دو ساعت طول کشیده و معمولاً از ظهر تا ساعت ۲ بعد از ظهر به طول می‌انجامد.

چرت عصرگاهی هم هر زمانی بین ساعت 3 تا 5 بعد از ظهر رخ داده و از نظر مدت زمان در افراد مختلف متفاوت است.

یک تا سه سالگی؛ ۱۲ تا ۱۴ ساعت در شبانه‌روز
زمانی که کودک یک سالگی را پشت سر می‌گذارد و با رسیدن به ۱۸ تا ۲۱ ماهگی، کم‌کم تمایل به چرت صبحگاهی و غروب خود را از دست داده و تنها یک بار در روز  چرت می‌زند.

در حالی که کودکان نوپا به ۱۴ ساعت خواب در روز نیاز دارند، آن‌ها معمولاً تا ۱۰ ساعت به خواب می‌روند.

بیش‌تر کودکان ۲۱ تا ۳۶ ماهه، کماکان به یک خواب کوتاه نیمروز نیاز دارند، مدت زمان این خواب بین یک تا سه و نیم ساعت متفاوت است.

کودکان در این سن معمولاً بین ساعت ۷ و ۹ شب به رختخواب رفته و صبح‌ها بین ساعت ۶ و ۸ از خواب بیدار می‌شوند.

سه تا شش سالگی؛ ۱۰ تا ۱۲ ساعت در شبانه‌روز 
میزان خواب کودک در این سن معمولاً بین ساعت ۷ تا ۹ شب به خواب رفته و بین ساعت ۶ تا  ۷ صبح از خواب بیدار می‌شوند. این الگوی خواب درست مانند الگوی خواب کودک در سنین پایین‌تر است‌. 

در سه سالگی هنوز کودکان خواب کوتاه روزانه را دارند در حالی که در پنج سالگی بیش‌تر آن‌ها دیگر در هنگام روز به خواب نمی‌روند.

چرت روزانه به تدریج کوتاه‌تر می‌شود‌. مشکلات خواب جدید بعد از سن سه سالگی معمولاً ایجاد نمی‌شود.

هفت تا دوازده سالگی؛ ۱۰ تا ۱۱ ساعت در شبانه‌روز 
در این سنین به دلیل فعالیت‌های اجتماعی، خانوادگی و روتین مدرسه، میزان خواب کودک به تدریج دیر و دیرتر می‌شود. بیشتر دوازده ساله‌ها تقریبا ساعت ۹ شب به رختخواب می‌روند.

با این همه ساعت به خواب رفتن کودکان در این سن متفاوت بوده و بین ساعات ۷ تا ساعت ۱۰ خواهد بود. کل میزان خواب کودک در این سن ۹ تا ۱۲ ساعت و به صورت میانگین ۹ ساعت خواهد بود.

دوازده تا هجده سالگی؛ ۸ تا ۹ ساعت در شبانه‌روز 
نیاز به خواب برای سلامت و کیفیت زندگی نوجوانان بسیار ضروری و حیاتی است‌. در این سن بسیاری از نوجوانان به ساعت‌های خواب بیش‌تری نسبت به سال‌های گذشته احتیاج دارند.

با این همه بسیاری از نوجوانان و جوان در این سنین به دلیل افزایش فشارهای اجتماعی، به مقدار کافی و مورد نیاز نمی‌خوابند.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز