title
کد خبر: 233185
00
ترجمه اختصاصی/ اهمیت رژیم غذایی در دوران بارداری

رژیم غذایی در بارداری عاملی حیاتی برای تضمین سلامت مادر و نوزاد است.یک رژیم غذایی معمولی برای رفع نیازهای بارداری کافی نیست و مصرف کم یا بیش از حد غذا منجر به مشکلات زیادی می شود.

به گزارش سرویس خبری بهداشت‌نیوز در واقع داشتن رژیم غذایی در دوران بارداری باعث تامین نیازهای تغذیه‌ای جنین و سنتز شیر مادر در این دوران می‌شود.نکته مهم این است که شما باید در مورد کمیت و کیفیت مواد مغذی که می خورید،تصمیمات خوبی بگیرید.

 

اهمیت رژیم غذایی در بارداری

رژیم غذایی در بارداری با سلامت جنین چه در درون رحم و چه بعد از تولد مرتبط است.تغذیه نامناسب در این مرحله می‌تواند منجر به زایمان زودرس یا وزن کم هنگام تولد شود.در حالی که تغذیه خوب هم بر کیفیت جفت و هم بر رشد مناسب جنین تأثیر می گذارد.همچنین به شما این امکان را می‌دهد تا انرژی‌تان را در زمان زایمان و پس از آن حفظ کنید.تغذیه مناسب باعث جلوگیری از کم خونی و فعال شدن تولید شیر توسط مادر می‌شود.در همین حال، چاقی مادر با افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا،بیماری‌های کبدی یا دیابت بارداری و همچنین نیاز به سزارین مرتبط است.باید توجه داشت که شرایط هر نفر با دیگری متفاوت است بنابراین، مهم است که هر فردی در مورد نیازهای غذایی خاص خود با پزشک خود مشورت کند.در حالت ایده آل،رژیم غذایی تجویز شده باید با ذائقه غذایی و امکانات دسترسی هر زن باردار مطابقت داشته باشد.

 

مواد مغذی ضروری

به طور کلی، رژیم غذایی در بارداری باید از این نسبت پیروی کند:

بین ۱۵ تا ۱۷ درصد باید با پروتئین مطابقت داشته باشد

کربوهیدرات ها باید ۵۳ درصد از رژیم غذایی زن باردار را تشکیل دهند

میزان چربی موجود در غذا باید ۳۰ درصد باشد

همچنین زنان باردار باید ویتامین ها و مواد معدنی را در مقادیر کم مصرف کنند

 

مواد مغذی ضروری

کربوهیدرات ها:آنها انرژی را تامین می کنند و در غذاهایی مانند برنج، ماکارونی، غلات کامل، حبوبات، سیب زمینی و میوه وجود دارند.

پروتئین:آن‌ها تا حد زیادی بر رشد نوزاد و وزنشان هنگام تولد تأثیر می گذارند.همچنین به رشد اندام های مادر مانند رحم و سینه ها کمک می کنند.متخصصان پزشکی مصرف ۸۰ گرم (۳ اونس) پروتئین در سه ماهه اول بارداری،۱۰۰ گرم (۴ اونس) تا زمان زایمان و ۱۲۰ گرم (۵ اونس)در دوران شیردهی را توصیه می کنند.

چربی ها:چربی های خوب از بدن محافظت می کنند،ناقل ویتامین ها در بدن هستند،به تشکیل هورمون ها کمک می کنند و منبع خوبی از انرژی هستند.در این راستا مصرف زیاد چربی های غیراشباع و مقدار کمی چربی های اشباع شده توصیه می شود.

 

سایر مواد مغذی ضروری

علاوه بر مواد مغذی ضروری، غذاهای دیگری نیز در دوران بارداری لازم هستند و اساساً با مواد معدنی و ویتامین ها مطابقت دارند مانند:

کلسیم:زنان باردار باید حداقل ۱۲۰ گرم (۵ اونس) کلسیم در روز مصرف کنند. چهار وعده غذا در روز مانند شیر،ماست یا پنیر برای رفع این نیازها کافی است.علاوه بر این، می توانید کلسیم را در غلات کامل،حبوبات و سبزیجات سبز پیدا کنید.

آهن:مصرف آن در سه ماهه اول بارداری لازم نیست،اما از شروع سه ماهه دوم تا بعد از زایمان،مصرف آهن برای جلوگیری از کم خونی و وزن کم نوزاد هنگام تولد بسیار مهم است.

سایر مواد معدنی:متخصصان پزشکی خوردن غذاهای حاوی فسفر را برای رشد مناسب استخوان جنین توصیه می کنند.همچنین،آنها معتقدند که پتاسیم و روی برای محافظت و تقویت سیستم عصبی جنین مفید است.

ویتامین ها:رژیم غذایی در بارداری باید شامل غذاهای غنی از ویتامین‌های آ،ب کمپلکس،ث و دی باشد.همه این ویتامین ها به رشد اندام ها در بدن کودک کمک کرده و تعادل بیولوژیکی را در بدن مادر حفظ می کنند.

 

منبع : step to health 

تاریخ : ۲۹ ژانویه ۲۰۲۳


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز