
انسانها ممکن است در دورههای مختلف زندگی دچار انواع افسردگی شوند، این بیماری درجات مختلفی دارد و ممکناست خفیف و گذرا یا شدید و مداوم باشد. برای در...
انسانها ممکن است در دورههای مختلف زندگی دچار انواع افسردگی شوند، این بیماری درجات مختلفی دارد و ممکناست خفیف و گذرا یا شدید و مداوم باشد. برای درمان انواع افسردگی باید به روانشناس، مشاور، پزشک و... مراجعه کرد تا بسته به شدت علائم به معالجه بیمار بپردازد. اگر این بیماری درمان نشود عملکرد بدن با اختلال مواجه شده و زمینهساز سایر مشکلات مثل خستگی، ناامیدی، پرخاشگری، اختلال خواب و... میشود.
علائم افسردگی
انواع افسردگی میتواند روی افکار، خلقوخو و فعالیتهای شما تاثیرگذار باشد و زندگی شما را مختل کند. پس لازم است برای درمان انواع افسردگی هرچه سریعتر اقدام کنید. اگر علائمی که میخواهیم شرح دهیم را در خود یا اطرافیان مشاهده کردید، در اسرع وقت به روانشناس مراجعه کنید:
- احساس پوچ بودن
- احساس خستگی طولانیمدت
- بههمخوردن تنظیم خواب
- احساس نارضایتی از خود و دیگران
- عدم علاقه به ارتباط برقرارکردن با دیگران
- تغییرات در اشتها که باعث میشود وزن فرد بهطور ناگهانی افزایش یا کاهش یابد.
- عدم قدرت تصمیمگیری
- احساس اضطراب و عذاب وجدان
- میل به خودکشی
- بیمیلی به انجام فعالیتهای لذتبخش
توضیحات دیگر از اختلال افسردگی
افسردگی حالت خاصی است که فرد احساس میکند رویدادها در کنترل او نیستند و شایعترین مشکلات نوجوانان و جوانان همین افسردگی است که البته یک چیز طبیعی است و معمولا فرد بعد از چند روز به حالت عادی برمیگردد. اما اگر افسردگی از حد معمول بگذرد باید بهصورت جدی به درمان انواع افسردگی پرداخته شود که در این مواقع نقش خانواده و اطرافیان پر رنگ میشود.
بر اساس تحقیقات، ژنها و عوامل محیطی بر ابتلا به انواع افسردگی موثر هستند پس اگر فردی دچار افسردگی باشد، امکان دارد اطرافیان او نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار بگیرند. تحقیقات دیگری نشان داده گاهی در سنین بالاتر نیز فرد دچار این بیماری میشود که زنان در مقایسه با مردان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند که علل اصلی جنسیتی آن مشخص نیست. اما با عواملی چون هورمونها، شرایط زندگی و... در ارتباط است.
در موارد حاد علائم افسردگی شدیدتر میشود و ممکن است فرد به اختلال دوقطبی، بروز مشکلات فیزیکی دردناک، افکار در مورد مرگ و خودکشی و... دچارشود، پس لازم است بهمنظور عدم افزایش میل به خودکشی در جامعه به روانشناسان مراجعه کرد تا این بیماری در جامعه کاهش یابد و جامعه سالمتری داشته باشیم.
در ابتدای امر در برنامه درمان انواع افسردگی، باید در نظر داشت هر احساس ناخوشایندی که به سراغ ما میآید لزوما افسردگی نیست گاهی به واسطه پیشآمد و اتفاقاتی که برای انسان رخ میدهد مانند از دست دادن عزیزان یا قبول نشدن در آزمون استخدامی یا از این قبیل، فرد دچار یک سری اختلالات روحی و روانی میگردد و برای مدتی دچار اندوه و غم میشود که در این صورت نمیتوان این را افسردگی دانست.
پیشتر ذکر شد که انواع این بیماری ممکن است بنا به دلایل متعددی در همه سنین رخ دهد و صرفا مربوط به نوجوانان و بزرگسالان نیست و حتی کودکان را نیز درگیر میکند که معمولا پس از گذشت چند روز فرد به حالت نرمال درمیآید.
در صورتی که فرد دچار نوع حاد این بیماری گردد به یک عارضه جدی دچار شده است و هر چه سریعتر باید نسبت به بهبودی خود اقدام کند و با مراجعه به پزشک و روانشناس به بهبود وضع خود بپردازد.
درمان افسردگی
خوشبختانه امروزه راهحلهای مفید و موثری توسط علم پزشکی و روانشناسی ارائه میگردد. به این نکته توجه کنید که تشخیص درست علائم و نشانههای این بیماری اولین و مهمترین گام در بهبود و درمان انواع افسردگی است.
پس از مراجعه به روانشناس و تشخیص روش درمانی ممکن است بیمار با یک دوره مشاوره کوتاه بهبود یابد و گاهی نیز ممکن است نیاز به استفاده از داروهای ضد افسردگی داشته باشد، یا حتی ممکن است از روشهای درمان آن بدون دارو یعنی نوروفیدبک تراپی استفاده شود.
درمان انواع افسردگی با نوروفیدبک
با پیشرفت علم و تکنولوژی روشهای بهروزتری برای درمان انواع افسردگی به کار گرفته میشود که میتوان به درمان افسردگی با نوروفیدبک یا نورترابی اشاره کرد.
برای انجام این کار حسگرهایی روی پوست سر بیمار قرار میگیرد و فعالیت الکتریکی مغز را بهصورت امواج مغزی ثبت میکند. در این روش عملکرد مغز انسان را برای ثبت امواجEEG، بازخوردهای عصبی، بهبود اختلالات روانپزشکی، ارزیابی فعالیت عصبی و ثبت فعالیت الکتریکی به وسیله صفحهنمایش به تصویر میکشد و محدودیت سنی برای این روش وجود ندارد .چرا که این روش تاکنون هیچ اثر منفی درپی نداشته است و افراد ۵ تا ۵۰ سال را میتوان با این روش درمان کرد.
منبع: https://bayatco.ir/
مراجعه به درمانگر
این عارضه از بیماریهای روانشناختی محسوب میشود و درمان انواع افسردگی در سراسر جهان به کمک روانشناسان انجام میگیرد. در ایران نیز افراد با تجربه و کاردان و متخصصی چون حمزه گنجی، علیاکبر سیف و روانشناس حسین بیات با به کارگیری روشهای آموزشی و رواندرمانی بیماریهایی ازقبیل انواع افسردگی، اضطراب، فوبیا، وسواس، اختلال شخصیتیکودکان و... را درمان میکنند.
روانشناسان، بیماران خود را با تستهای روانشناختی، گفتوگو و... ارزیابی میکنند و پس از تشخیص اقدام به درمان افراد میکنند و درصورت نیاز آنها را به متخصص مربوطه ارجاع میدهند.
جمعبندی
افسردگی یک بیماری روانشناختی شایع در میان جوامع مختلف است و علتهای متعددی مانند ژنتیک، عوامل محیطی، مشکلداشتن در زمان کودکی و... در ابتلا به آن نقش دارند. بسته به نوع شدت بیماری، علائم متفاوتی دارد.
اما نشانههایی مانند کمبود انرژی، خستگی بیدلیل، احساس پوچ بودن و... در انواع آن مشترک است. روشهای درمان این بیماری برای هر فرد متفاوت است و روانشناسان میتوانند با توجه به شرایط بیمار از روشهای جدیدی مثل درمان انواع افسردگی با نوروفیدبک، درمان افسردگی بدون دارو، بیوفیدبک و... بپردازند.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.