
پسوریازیس، نوعی بیماری التهابی است که میتواند با مصرف برخی مواد غذایی تشدید شود. گوشت قرمز، محصولات لبنی و برخی از مرکبات میتوانند باعث تشدید این بیماری التهابی شوند.
بعضی از افراد مبتلا به پسوریازیس باور دارند که مواد غذایی مصرفی روی وضعیت پوست و بیماریشان تاثیر میگذارد. دکتر جری باگل (متخصص پوست و رییس مرکز درمان پسوریازیس نیوجرسی) میگوید که این ارتباط میتواند واقعیت داشته باشد، اما از نظر علمی با قطعیت اثبات نشده است. بهگفته این متخصص، اگر متوجه شدید که مصرف بعضی از خوراکیها و نوشیدنیها به تشدید علائم پسوریازیس در شما منجر میشود، بهتر است که محصول مورد نظر را از رژیم غذایی خودتان کنار بگذارید. در ادامه با مواد غذایی و نوشیدنیهایی آشنا میشویم که بیشتر از همه باعث تشدید علائم پسوریازیس در افراد مبتلا به این بیماری شدهاند.
انواع هلههولهها
پسوریازیس نوعی بیماری التهابی است و انواع هلههولهها نیز میتوانند باعث شکلگیری التهاب در بدن شوند. تاثیر منفی این خوراکیها به چربیهای اشباع، چربیهای ترانس، نشاستهها و قندهای تصفیهشده موجود در آنها ارتباط دارد. دلیل دیگری که پرهیز از هلههولهها را ضروری میکند، کالری زیاد این خوراکیها در کنار ارزش تغذیهای ناچیزشان است. توجه داشته باشید که افراد مبتلا به پسوریازیس معمولا با مشکلات ناشی از افزایش وزن هم مواجه هستند. بهگفته دکتر باگل، «مبتلا بودن به بیماری پسوریازیس، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را هم افزایش میدهد. داشتن اضافهوزن هم این خطر را بیشتر میکند».
گوشت قرمز گوشت
قرمز حاوی نوعی چربی غیراشباع چندزنجیرهای بهنام اسید آراشیدونیک است. این نوع چربی میتواند علائم پسوریازیس را تشدید کند، زیرا این توانایی را دارد که بهراحتی به ترکیبات التهابزا تبدیل شود. بهگفته متخصصان، افراد مبتلا به پسوریازیس باید این محصولات را هم به لیست مواد غذایی ممنوعه اضافه کنند: فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس.
محصولات لبنی
محصولات لبنی هم مانند گوشت قرمز حاوی نوعی ترکیب التهابزای طبیعی، یعنی اسید آراشیدونیک، هستند. خود شیر گاو هم مشکلساز است، چون پروتئین کازئین موجود در آن با شکلگیری التهاب در بدن ارتباط دارد. زرده تخممرغ هم حاوی اسید آراشیدونیک است و زیادهروی در مصرف آن میتواند برای افراد مبتلا به پسوریازیس دردسرساز شود.
گیاهان تاجریز (Nightshade)
بعضی از افراد مبتلا به پسوریازیس گزارش کردهاند که مصرف گیاهان تاجریز مانند فلفل دلمهای، سیبزمینی سفید، بادمجان و گوجهفرنگی، علائم بیماریشان را تشدید کرده است. این سبزیها حاوی ترکیب شیمیایی خاصی بهنام سولانین هستند که درد را در این بیماران تشدید میکند. پرهیز از مصرف این سبزیها با کاهش علائم پسوریازیس در بعضی از بیماران همراه است.
انواع مرکبات
گاهی اوقات، واکنش آلرژیک میتواند باعث تشدید علائم پسوریازیس شود. انواع مرکبات مانند گریپفروت، پرتقال و لیمو، حاوی ترکیبات آلرژن هستند. بنابراین، کنار گذاشتن این میوهها از رژیم غذایی میتواند به کاهش علائم پسوریازیس در بعضی از بیماران کمک کند.
گلوتن
گلوتن، نوعی پروتئین است که در غلاتی مانند چاودار، گندم و جو وجود دارد. محققان پرتغالی میگویند که پرهیز از مصرف گلوتن، علائم پسوریازیس را در افرادی که نسبت به گلوتن حساسیت دارند، کاهش میدهد. مطالعات تکمیلی درباره این موضوع درحال انجام هستند، اما متخصصان همچنان درباره حذف گلوتن از رژیم غذایی افراد مبتلا به پسوریازیس تردید دارند.
چاشنیها
مصرف بعضی از ادویهها و چاشنیها، علائم پسوریازیس را در بعضی از بیماران تشدید کند. ترکیباتی که بیشتر از همه مشکلساز میشوند، بدین ترتیب هستند: دارچین، کاری، سرکه، سس مایونز، پاپریکا، سس فلفل و سس گوجهفرنگی. همه این چاشنیها میتوانند در لیست مواد غذایی ممنوعه قرار بگیرند، چون توانایی افزایش التهاب را دارند.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.