title
کد خبر: 228866
00
ابداع روشی برای جلوگیری از متاستاز سرطان توسط محققان ایرانی

گروهی از محققان با همکاری پژوهشگر ایرانی یک واکسن نانودیسک برای مقابله با سلول‌های بنیادی سرطانی ابداع کردند که با متاستاز و عود کردن بیماری مقابله می‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز، یکی از دلایل اصلی پیامد‌های وخیم سرطان، وجود سلول‌های بنیادی سرطانی (CSCs) است. CSC‌ها زیرمجموعه‌ای کوچک از سلول‌های تومور هستند که می‌توانند خود را احیا کنند، نسبت به اکثر سلول‌های تومور تمایز یابند و قابلیت تومورزایی را حفظ کنند.

از آنجا که CSC‌ها نسبت به شیمی درمانی و پرتودرمانی سنتی مقاوم هستند، به متاستاز و عود بیماری نیز منجر می‌شوند.

بنابراین، روش‌های جدیدی برای هدف قرار دادن و حذف CSC‌ها نیاز است. در همین راستا گروهی از محققان با همکاری علیرضا حسنی نجف آبادی سعی کردند با ایجاد نوعی واکسیناسیون درمانی علیه فاکتور‌های رونویسی مرتبط با CSC مانند «ساکس ۲» Sox۲ و Nanog و آلدهید دهیدروژناز (ALDH)، این نوع سلول‌های بنیادی سرطانی در ملانوما را هدف بگیرند و تعداد آن‌ها را کاهش دهند.

برای این منظور آن‌ها اپی توپ‌های پپتیدی ایمنی‌زای جدیدی را شناسایی کردند که از «ساکس ۲» (Sox۲) و Nanog مرتبط با CSC مشتق شده و واکسن نانودیسک لیپوپروتئین با چگالی بالا (sHDL) سنتز کردند که با پپتید‌های آنتی‌ژن Sox۲، Nanog و ALDH همراه با گیرنده‌های CpG، a. ۹ آگونیست فرمول بندی شده بود.

واکسیناسیون با نانو دیسک‌های حاوی شش پپتید آنتی ژن CSC، واکنش‌های قدرتمند سلول‌های تی علیه آنتی‌ژن‌های مرتبط با CSC را برانگیخت و باعث نفوذ داخل توموری سلول‌های T CD۸+ شد. به این ترتیب کثرت سلول‌های CSC و سلول‌های T تنظیم‌کننده CD۴+ را در تومور‌های ملانوما را کاهش داد.

به طور دقیق‌تر در آزمایش روی حیوانات واکسیناسیون نانودیسک به طور موثر رشد تومور را کاهش داد.

به طور کلی، استراتژی درمانی این محققان در برابر CSC‌ها نشان دهنده یک رویکرد مقرون به صرفه، ایمن و همه جانبه است که می‌توان آن را برای ملانوما و انواع دیگر سرطان به کار برد. همچنین این روش یک جزء مهم در درمان‌های ترکیبی برای هدف گرفتن و حذف CSC‌ها به حساب می‌آید.

درمان سرطان با نانو دیسک‌ها یک روش جدید برای از بین بردن تومور‌های سرطانی است. در این روش، هر نانو دیسک حاوی نئو آنتی ژن‌ها و یا جهش‌هایی برای تومور‌های سرطانی خاصی است که به سلول‌های تی (لنفوسیت تی) سیستم ایمنی بدن امکان شناسایی نئو آنتی ژن‌ها و کشتن سلول‌های سرطانی را می‌دهند.
منبع: باشگاه خبرنگاران


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز