title
کد خبر: 220975
00
جلوگیری از آلودگی‌های زیست محیطی در منابع آب و خاک با آفت‌کش‌های گیاهی

عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با اشاره به خطرهای ناشی از استفاده از سموم شیمیایی برای دفع آفات نباتی گفت: دانش فنی تولید ۵ آفت‌کش گیاهی بر علیه آفات گلخانه‌ای کنه، شته، تریپس، سفید بالک و سفیدک پودری در پژوهشکده گیاهان دارویی تدوین شده است که نتایج آن، نه تنها باعث تامین بخشی از نیاز آفت‌کش کشور می‌شود، بلکه به جلوگیری از خروج ارز و ایجاد اشتغال پایدار نیز کمک می‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با اشاره به خطرهای ناشی از استفاده از سموم شیمیایی برای دفع آفات نباتی گفت: دانش فنی تولید ۵ آفت‌کش گیاهی بر علیه آفات گلخانه‌ای کنه، شته، تریپس، سفید بالک و سفیدک پودری در پژوهشکده گیاهان دارویی تدوین شده است.

عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با اشاره به خطرهای ناشی از استفاده از سموم شیمیایی برای دفع آفات نباتی گفت: دانش فنی تولید ۵ آفت‌کش گیاهی بر علیه آفات گلخانه‌ای کنه، شته، تریپس، سفید بالک و سفیدک پودری در پژوهشکده گیاهان دارویی تدوین شده است که نتایج آن، نه تنها باعث تامین بخشی از نیاز آفت‌کش کشور می‌شود، بلکه به جلوگیری از خروج ارز و ایجاد اشتغال پایدار نیز کمک می‌کند.

در آستانه چهل و دومین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی، دکتر فرزانه نباتی، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی جزییات طرح تولید آفت‌کش‌های گیاهی برای کنترل آفات گلخانه‌ای سبزی و صیفی را تشریح کرد.

دکتر نباتی گفت: طرح فرمولاسیون و تولید آفت‌کش‌های گیاهی برای کنترل آفات گلخانه‌ای سبزی و صیفی است که به صورت مشترک بین پژوهشکده گیاهان دارویی و جهاد دانشگاهی واحد استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از چالش‌هایی که کشاورزی امروز با آن روبرو است، مسئله دفع آفات نباتی است، کشاورزان از سموم شیمیایی برای مبارزه با این آفات به طور وسیع استفاده می‌کنند.

مصرف وسیع این ترکیبات شیمیایی موجب از بین‌رفتن حشرات مفید و ایجاد مقاومت آفت‌ها نسبت به این سموم می‌شود. همچنین مصرف گسترده این ترکیبات شیمیایی باعث آلودگی‌های زیست محیطی در منابع آب و خاک و انتقال آن به چرخه طبیعی آبزیان، دام و طیور و بازگشت دوباره این سموم به بدن انسان می‌شود.

دکتر فرزانه نباتی عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی خاطر نشان کرد: انباشت سموم در بدن انسان علت بسیاری از بیماری‌هایی مانند کبد چرب، چاقی‌های مفرط، دیابت، فشارخون، بیماری‌های سیستم عصبی و انواع سرطان‌ها است؛ بنابراین لازم است که جایگزینی مناسب برای این سموم معرفی شود.

دکتر نباتی افزود: یکی از راه کارهای عملی، استفاده از آفت‌کش‌های بیولوژیک و آفت‌کش‌های گیاه‌پایه است. این راه در کشورهای پیشرفته دنیا اجرا و مورد استفاده قرار گرفته است، ولی متاسفانه در ایران آفت‌کش‌های گیاهی در بازار تولید سهم قابل‌قبولی را ندارند.

وی تأکید کرد: با توجه به نیاز روزافزون کشور به سموم آفت‌کش و جهت رفع مشکل باقیمانده سموم در محصولات تازه‌خوری مثل سبزی و صیفی گلخانه‌ای و مزرعه‌ای، در این طرح تولید ۵ آفت‌کش گیاهی بر علیه آفات گلخانه‌ای کنه، شته، تریپس، سفید بالک و سفیدک پودری مورد توجه قرار گرفت.

نتایج این طرح نه تنها باعث تامین بخشی از نیاز آفت‌کش کشور می‌شود، بلکه به جلوگیری از خروج ارز و ایجاد اشتغال پایدار نیز کمک می‌کند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی اظهار کرد: در حال حاضر تدوین دانش فنی این طرح در پژوهشکده گیاهان دارویی به پایان رسیده و پرونده ۵ فرمولاسیون آماده و مراحل اخذ مجوزهای لازم از سازمان حفظ نباتات را طی می‌کند.

در بخش مربوط به واحد کهگیلویه و بویر احمد نیز زمین محل احداث کارخانه در گچساران خریداری و پیمانکاران فنی و ساختمانی مشخص و فرآیند خرید و نصب تجهیزات خط تولید در حال انجام است.

دکتر نباتی درباره ماهیت جهاد دانشگاهی گفت: با توجه به شعار «جهاد دانشگاهی، زیست‌بوم نوآوریِ نخبگان ایران» در آستانه چهل و دومین سالگرد این نهاد انجام طرح‌های فناورانه به منظور حل مشکلات تولید در کشور انجام یک فعالیت ارزشمند در این راستا است که به همت جهاد دانشگاهی آغاز شده است.

اگرچه تجربه پیمودن این مسیر نیز مانند هر حرکت دیگری موانع و چالش‌های خاص خود را دارد ولی امید می رود با ایمان به این هدف ارزشمند بتوان گامی هرچند کوچک در راه  تامین امنیت غذایی و حل مشکلات زیست محیطی مردم خوبمان برداشت.

منبع: ایسنا

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز