
امروزه در فرایند ساختمانسازی، عقیده غالب بر این است که استفاده از میلگرد حرارتی میتواند استقامت ساختمان را بهبود ببخشد و بر استحکام بتن بیافزاید. در این مقاله از آهن اسپات قصد داریم شما را با این مبحث که میلگرد حرارتی چیست؟ و چگونه میتوان میزان مورد نیاز برای یک ساختمان را محاسبه کرد؟
به گزارش بهداشت نیوز، امروزه در فرایند ساختمانسازی، عقیده غالب بر این است که استفاده از میلگرد حرارتی میتواند استقامت ساختمان را بهبود ببخشد و بر استحکام بتن بیافزاید. در این مقاله از آهن اسپات قصد داریم شما را با این مبحث که میلگرد حرارتی چیست؟ و چگونه میتوان میزان مورد نیاز برای یک ساختمان را محاسبه کرد؟
میلگرد حرارتی
یکی از انواع میلگردها میلگرد حرارتی است که نسبت به میلگرد معمولی کاربرد بیشتری دارد. استفاده از میلگرد حرارتی موجب میشود تا استحکام بتن بیشتر تضمین شود و از وقوع پیامدهای احتمالی و بروز خطرات جلوگیری به عمل میآورد.
بسیاری از مهندسان سازه بر این عقیده هستند که در صورت عدم استفادهی آرماتورهای حرارتی در سقف و بروز ترکهای عمیق و عرضی، یکپارچگی دیافراگم سقف دچار گسیختگی شده و در صورت بروز زلزله، این گسیختگی باعث متلاشیشدن سقف میگردد.
استفاده از میلگرد حرارتی، علاوه بر کاربرد اصلی خود، به بهبود باربری نیز کمک زیادی میکند. همچنین از دیگر مزایای استفاده از آنها میتوان به جلوگیری از تخریب سقف در هنگام آتشسوزی اشاره کرد.
محاسبه میلگرد حرارتی برای یک ساختمان
محاسبه و تخمین کلی مقدار مورد استفاده میلگرد حرارتی به فاکتورهای متعددی بستگی دارد:
1- نوع میلگرد
معمولاً به دلیل کاهش هزینهها و با توجه به عدم نیاز درگیری آرماتور با بتن از نظر کششی، نیاز به استفاده از میلگرد آجدار نیست. بنابراین، بهتر است از میلگردهای ساده بهعنوان میلگرد حرارتی استفاده شود. از این نوع میلگردها میتوان به میلگرد ظفر بناب اشاره نمود که در بازار از محبوبیت زیادی برخوردار است.
2- سایز میلگرد
بهطور معمول، سایز میلگرد مورد استفاده بهعنوان میلگرد افت و حرارت، 5 تا 6 میلیمتر با توجه به نوع میلگرد است. اما باید در نظر داشته باشید که قطر میلگرد بر اساس محاسبات مهندسی، ممکن است تغییر کند و به میلگرد با قطر بزرگتر نیاز باشد.
3- مقدار میلگرد
با تعیین شدن فواصل قرار گیری میلگردها از یکدیگر، میتوان مقدار میلگرد حرارتی مورد استفاده در سقف را محاسبه کرد. بهطور کلی، فاصله میلگردهای حرارتی نباید بیش از 50 سانتیمتر و یا بیش از 5 برابر ضخامت دال باشد. از همین رو، فاصلهی 25 سانتیمتر برای قرارگیری میلگردهای حرارتی در ساختمانهای کوچک، رقم مناسبی است.
4- وزن میلگرد
مهندس سازه، پس از در نظر گرفتن نوع میلگرد و محاسبهی قطر آن، اندازه گرفتن ضخامت دال و محاسبهی فواصل استفاده، تعداد میلگرد مورد نیاز را محاسبه میکند. بعد از آن با توجه به حداکثر وزن استاندارد برای سقف و محاسبهی بتن، تیرچه و بلوک موجود، وزن مجاز برای میلگردهای حرارتی را محاسبه میکند.
البته در محاسبات مهندسی، این مرحله در ابتدا محاسبه میشود تا در صورت نیاز، نوع و قطر میلگرد مورد استفاده برای رسیدن به وزن استاندارد، کاهش پیدا کند.