title
کد خبر: 216623
00
کودکان هم  به آب سیاه مبتلا می شوند؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از اجرای طرح ملی غربالگری گلوکوم (آب سیاه) از بدو تولد و گلوکوم کودکان توسط وزارت بهداشت و با همت پژوهشکده چشم و علوم بینایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همراهی سایر دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور خبر داد.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر آزاده دوزنده فلوشیپ گلوکوم  گلوکوم از بدو تولد و گلوکوم اطفال را از جمله بیماری های نابینا کننده دانست و گفت: این بیماری که از بدو تولد یا از سنین پایین در اطفال بروز می کند، به طور برگشت ناپذیر می تواند منجر به کم بینایی و نابینایی اطفال شود و با توجه به سن پایین بیماران، ناتوانی، عوارض روانی، اقتصادی و اجتماعی بلند مدتی را برای کودک، خانواده و جامعه به دنبال دارد.

 

وی با اشاره به ضرورت غربالگری و شناسایی به موقع این بیماری در کودکان، از راه اندازی طرحی ملی غربالگری گلوکوم در راستای کاهش عوارض این بیماری در کشورخبر داد و عنوان کرد: از آنجایی که این بیماری در سنین پایین ممکن است به درستی شناسایی یا مدیریت نشود، طرح ملی غربالگری گلوکوم در کودکان با صلاحدید وزارت بهداشت، همت پژوهشکده چشم و علوم بینایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همراهی سایر دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور کلید خورد.


عضو هیئت علمی دانشگاه، در خصوص این طرح تصریح کرد: در این طرح ملی اطلاعات بیماران ثبت، مشاوره های درمانی و ژنتیک ارایه می شود. همچنین خدماتی برای کودکان کم بینا در نظر گرفته شده است.


به گفته دکتر دوزنده، هدف از اجرای این طرح شناسایی، درمان و مشاوره به موقع با هدف کاهش هرچه بیشتر عوارض این بیماری و ارایه راهکارهای موثرتر برای تشخیص و درمان کودکان در آینده است.

فلوشیپ گلوکوم در ادامه از ارایه خدمت به بیماران در قالب این طرح در بیمارستان لبافی نژاد خبر داد و افزود: امکان نوبت دهی، مشاوره و ثبت اطلاعات بیماران، روزهای یک شنبه و سه شنبه از طریق


وی در ادامه بر لزوم اطلاع رسانی این طرح به افرادی که به نوعی با کودکان مبتلا به گلوکوم در ارتباط هستند، تاکید کرد و گفت: افراد درگیر با گلوکوم از بدو تولد و گلوکومی که به دنبال عوارض چشمی مثل تروما، ضربه یا مصرف کورتون بروز می کند، در قالب این طرح غربالگری و مشاوره می شوند. کودکانی که جراحی های چشمی در سنین پایین داشته اند نیز مستعد ابتلا به گلوکوم است و باید از این نظر غربالگری شوند.


دکتر دوزنده در ادامه اظهار کرد: از طرفی کودکان ممکن است در صورت ابتلا به یک بیماری شناخته شده، توان گله از کاهش نابینایی خود را نداشته باشند و این بیماری، بی‌علامت پیشرفت کند، از همین رو راهنمایی خانواده ها برای دریافت مشاوره و غربالگری طرح ملی گلوکوم از اهمیت بالایی برخوردار است.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز