title
کد خبر: 215419
00
دو قلو زایی به میزان قدرت باروری بستگی دارد؟

بر اساس تحقیقات جدید پژوهشگران، مادرانی که دوقلو به دنیا می ‌آورند، بیشتر خوش ‌شانس‌ هستند تا اینکه از نظر بیولوژیکی منحصر به ‌فرد باشند. این یافته ها برخلاف تحقیقات قبلی انجام شده در مورد این موضوع است.

به گزارش بهداشت نیوز، مطالعات جدید محقان نشان می دهد بر خلاف تصورات پیشین، زنانی که فرزندان دوقلو به دنیا می آورند بیشتر خوش شانس هستند تا بارور. این تحقیق توسط موسسه تحقیقات حیات وحش لایب نیتس انجام شده است.

یک تیم بین المللی از دانشمندان گفتند ک۱۰۰ هزار تولد از دوره پیش از صنعتی شدن در اروپا را مورد مطالعه قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که هیچ چیز منحصر به فردی از نظر بیولوژیکی در مورد افراد وجود ندارد که به دوقلوزایی آنها کمک کند. این نتیجه برخلاف تحقیقات قبلی بود که می‌گفتند مادرانی که دوقلو به دنیا می‌آورند، بارورتر هستند.

الکساندر کورتیول، محقق ارشد این تیم مطالعاتی در این رابطه گفت: مطالعات قبلی در این زمینه دارای مشکلاتی هستند، زیرا نمی ‌توانند به ما بگویند که آیا مادرانی که دوقلو دارند بیشتر زایمان می ‌کنند، زیرا بارورتر هستند یا به این دلیل که زایمان بیشتر احتمال دوقلو بودن یکی از این زایمان‌ها را افزایش می‌دهد. 
در واقع اگر مادری بیشتر زایمان کند و فرزندان بیشتری داشته باشد، احتمال اینکه یکی از این زایمان ها دوقلو باشد بیشتر است.  درست مانند اینکه اگر بلیط های بخت آزمایی بیشتری بخرید، شانس بیشتری برای برنده شدن داشته یا اگر زیاد رانندگی کنید، بیشتر ممکن است دچار تصادف شوید. 

 دانشمندان خاطرنشان کردند که دوقلوزایی در ۱ تا ۳ درصد از همه تولدها اتفاق می ‌افتد و در همه جمعیت ‌ها دیده می‌ شود، صرف نظر از این که آیا این دوقلوها با خطر بالاتری نسبت به بارداری‌ های مجردی مربوط به مسائل بهداشتی زایمان و پس از زایمان برای مادر و کودک همراه هستند یا خیر.

محققان می گویند که هنوز چیزهای زیادی در مورد اینکه چرا برخی از زنان دوقلو به دنیا می آورند ناشناخته است، اما داده های موجود نشان می دهد که شانس نقش مهم تری نسبت به آنچه قبلاً تصور می شد بازی می کند.

آنها خاطرنشان کردند: با توجه به عوامل متعددی که در آن دخیل هستند، تعیین اینکه آیا مادرانی که دوقلو به دنیا آورده اند، بارورتر از مادرانی هستند که دوقلو به دنیا آورده اند یا خیر، دشوار است.

کورتیول  در خاتمه توضیحاتش افزود: مطالعه ما نشان می دهد که دوقلوزایی به دو دلیل توسط انتخاب طبیعی حذف نشده است. اولاً، دوقلوزایی نتیجه تخمک گذاری مضاعف است که پیری باروری را جبران می کند و برای همه به جز مادران کم سن و سال مفید است.

دوم، زمانی که خطر مرگ و میر زودهنگام دوقلوها خیلی زیاد نیست، دوقلوزایی با خانواده های بزرگتر همراه است، اگرچه زنان دارای فرزندان دوقلو کمتر بچه دار می شوند. موضوع فوق به این دلیل است که والدین دوقلوها به جای یک فرزند، دو فرزند به دنیا می آورند.

شرح کامل این مطالعات روز سه شنبه در آخرین شماره مجله علمی Nature Communications منتشر شد.
منبع: سیناپرس


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز