
سطح کیفیت زندگی در یک جامعه را میتوان از طریق میزان دسترسی عموم مردم به خدمات بهداشتی درمانی مناسب، ارزان و سریع مورد ارزیابی قرار داد. پرستاری یکی از فرصت های شغلی است که در تحقق این مهم، سهم بسزایی دارد. از طرف دیگر شغل پرستاری یکی از فرصت های شغلی است که افراد زیادی نیز در آن مشغول به کار هستند. به همین دلیل اگرچه تقاضای زیادی برای استخدام پرستار در بازار کار کشور ما وجود دارد، اما استخدام سریع یا یافتن جایگاه شغلی موردعلاقه، میتواند تا حدودی برای کارجویان حرفه پرستاری دشوار باشد. اینجا است که اهمیت نوشتن رزومه پرستار برای تمام کارجویان حرفه پرستاری دوچندان میشود. چراکه با رعایت اصول رزومه نویسی میتوان در سریعترین زمان ممکن، در یک شغل ایده آل مشغول به کار شد. در این مقاله به نکاتی اشاره خواهیم کرد که توجه به آنها در هنگام نوشتن رزومه پرستار، میتواند شما را در کاریابی سریعتر و بهتر یاری نماید.
موارد موردتوجه در نوشتن رزومه پرستار
یکی از چالشهایی که ممکن است برای نوشتن رزومه با آن مواجه شویم، انتخاب موضوعات مناسب است. این موضوع که چه مواردی باید در رزومه بیان شوند و نحوه اشاره به هر موضوع چگونه باشد، میتواند در موفقیت ما برای یافتن یک شغل مناسب تأثیرگذار باشد. درنتیجه بهتر است در ابتدا به فهرستی از مهمترین مواردی که باید در نوشتن رزومه پرستار موردتوجه قرار گیرند، اشاره کنیم. به عنوان یک پرستار موفق حتما این نکات را در رزومه ذکر کنید:
- اطلاعات شخصی
- بیان خلاصهای از رزومه
- سوابق تحصیلی
- سوابق کاری
- بخش مهارتها
- گواهینامهها
- جوایز و افتخارات
اگر تمایل دارید رزومه خود را به شیوهای متمایز از سایر رزومهها بنویسید، میتوانید موارد دیگری نیز به رزومه خود اضافه کنید. مواردی مانند کنفرانسهایی که در آن شرکت کرده یا سخنرانی داشتهاید، دورههای آموزشی، وابستگیهای علمی و حرفهای، علایق و سرگرمیها، ازجمله مواردی هستند که میتوانید در هنگام نوشتن رزومه پرستار موردتوجه قرار دهید.
در ادامه این مطلب به بیان توضیحات بیشتر درباره هر یک از موضوعات مورداشاره در این بخش خواهیم پرداخت. با توجه به این توضیحات و رعایت اصول رزومه نویسی، قطعا میتوانید نظر کارفرمایان را به رزومه خود جلب نمایید.
اطلاعات شخصی
یکی از اولین و مهمترین بخشهایی که در یک رزومه بیان میشود، بخش مربوط به اطلاعات شخصی شما است. ممکن است فردی باشید که سوابق کاری زیادی در شغل پرستاری دارید و مهارت های سخت شما نیز قابلستایش هستند، اما تماسهای کمی از طرف کارفرمایان برای مصاحبه شغلی دریافت میکنید. یکی از دلایل این موضوع میتواند عدم توجه به نحوه نوشتن اطلاعات شخصی در رزومه باشد.
بهعنوانمثال ممکن است برای نوشتن شماره تماس خود، از فونت های مناسبی استفاده نکرده باشید. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم در نوشتن این بخش از رزومه خود، نهایت دقت را به خرج دهید. در بخش مربوط به اطلاعات شخصی میتوانید موارد زیر را بیان کنید:
- نام و نام خانوادگی
- عنوان شغلی
- شماره تماس
- نشانی ایمیل
- آدرس
از دیگر موارد مهمی که باید در هنگام نوشتن اطلاعات شخصی خود موردتوجه قرار دهید، نشانی ایمیل شما است. بهتر است ایمیل ظاهری حرفهای داشته و تنها نام و نام خانوادگی شما در نشانی ایمیل موجود باشد.
معمولا آدرس ایمیلهایی که در دوران تحصیل برای خود ساختهاید، ظاهری حرفهای نداشته و از اعداد مختلف یا اسامی مستعار برای ساخت ایمیل استفاده کردهاید. در این صورت بهتر است در اولین فرصت، یک نشانی ایمیل جدید برای خود بسازید.
همچنین برای نوشتن آدرس محل سکونت، میتوانید تنها به نام شهر محل سکونت خود اکتفا کنید. بهطورکلی ذکر آدرس محل سکونت در رزومه کاملا اختیاری است. چنانچه شما برای فرصت های شغلی در خارج از کشور رزومه ارسال میکنید، در این صورت بهتر است آدرس محل سکونت فعلی خود را نیز در رزومه بیان کنید.
همچنین توجه به این نکته نیز ضروری است که ذکر آدرس شبکه های اجتماعی برای فرصت های شغلی پرستاری چندان ضروری به نظر نمیرسد. هرچند استفاده از شبکه های اجتماعی مختلف مانند لینکدین، میتواند در ساخت یک شبکه ارتباطی قدرتمند با متخصصان همکار شما بسیار موثر باشد. درنتیجه توصیه میشود از شبکه های اجتماعی بیشتر برای کاریابی و یافتن فرصتهای استخدامی استفاده کنید.
بیان خلاصهای از رزومه
بسیاری از افراد جویای کار، از قالب های رزومه زیبا و جذاب برای نوشتن رزومه پرستار استفاده میکنند. این گروه از افراد مهارت های خود را بهدقت در رزومه بیان کرده و به سوابق تحصیلی خود نیز اشاره میکنند؛ اما درنهایت متوجه میشوند که رزومه آنها موردتوجه کارفرمایان زیادی قرار نگرفته است.
بیان انبوهی از اطلاعات برای نوشتن رزومه میتواند تا حدودی دردسرساز باشد. چراکه اگر کارفرما نتواند با یک نگاه کلی به رزومه به ویژگیها و مهارت های سخت شما پی ببرد، بهاحتمالزیاد رزومه شما شانس بسیار کمی در مقایسه با رزومه سایر رقبا خواهد داشت.
خوب است بدانید که کارفرمایان بهطور متوسط تنها کمتر از 6 ثانیه برای نگاه انداختن به هر رزومه، زمان صرف میکنند. البته این موضوع از جهاتی نیز کاملا طبیعی و منطقی است. چراکه کارفرمایان نمیتوانند صدها رزومه دریافتی را در مدت بسیار کوتاهی بهطور کامل و بهدقت مطالعه کنند.
بنابراین سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که: «چطور میتوانید کارفرمایان را مجاب کنید که شما فردی ایده آل برای فرصت استخدامی موردنظر هستید؟». در پاسخ باید خدمت شما عرض کنیم که راهحل این مسئله، استفاده از خلاصهای از رزومه شما است. استفاده از مقدمهای کوتاه اما بسیار تأثیرگذار که در بالاترین بخش از رزومه شما قرار میگیرد، میتواند راهحلی بسیار مفید باشد.
بهتر است خلاصهای از رزومه پایینتر از قسمت مربوط به اطلاعات شخصی نوشته شود. این مقدمه بسیار کوتاه شامل 2 الی 4 جمله است که به خلاصهای از سوابق کاری و دستاوردهای شما اشاره میکند. برای روشن شدن موضوع میتوانید به مثال زیر توجه کنید:
پرستاری با بیش از 5 سال سابقه کار در بخش مربوط به مراقبتهای اورژانس. دلسوز و اخلاقمدار با تواناییهای اثباتشده برای حفظ آرامش در شرایط بحرانی. دارای مدرک کارشناسی ارشد پرستاری از دانشگاه تهران
همانطور که در مثال بالا مشخص است، فرد موردنظر دارای سوابق کاری قابلتوجه در حرفه پرستاری است. چنانچه شما بهعنوان یک کارجوی رشته پرستاری دارای سوابق کاری کمی هستید یا بهتازگی از دانشگاه فارغالتحصیل شدهاید، بهتر است خلاصهای از رزومه خود را به شیوهای متفاوت بیان کنید. در این حالت بهتر است بهجای سوابق کاری، اهداف خود را در بخش خلاصه رزومه بیان کنید. برای روشنتر شدن موضوع بهتر است به مثالی که در ادامه آورده شده است نیز توجه کنید:
دانشجوی رشته پرستاری با 2 سال سابقه کار در حوزه بهداشت و درمان. به دنبال شرکت در دورههای کارآموزی بهعنوان بخشی از اهداف شغلی
سوابق تحصیلی
یکی دیگر از بخشهایی که باید در نوشتن رزومه پرستار موردتوجه قرار گیرد، بخش مربوط به سوابق تحصیلی است. برای اشاره به سوابق تحصیلی خود در رزومه، تنها کافی است مواردی را که در ادامه آورده شده است، در رزومه خود بیان کنید:
- رشته و مدرک تحصیلی
- نام دانشگاه یا موسسه آموزشی
- سال شروع و پایان تحصیل
- معدل
- افتخارات دوران تحصیل
- دورههای مرتبطی که گذراندهاید
چنانچه هنوز مشغول به کار نشده و در حال حاضر دانشجو هستید، ذکر رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی میتواند برای بخش مربوط به سوابق تحصیلی کافی باشد. همچنین بهتر است به تاریخ شروع به تحصیل نیز اشاره کنید. همچنین در صورت داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی مانند مدرک کارشناسی یا لیسانس، بهتر است از ذکر مشخصات مدرک دیپلم دبیرستان خودداری کنید.
سوابق کاری
برای نوشتن رزومه توجه به سوابق کاری بسیار مهم است. در حقیقت بخش مربوط به سوابق کاری مهمترین بخش در رزومه شما است. میتوان گفت که بدون ذکر سوابق کاری در رزومه، استخدام در فرصت های شغلی بسیار خوب تقریبا غیرممکن است.
اما سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که: «چطور میتوانید سوابق کاری خود را به شیوهای متمایز از سایر رقبای استخدامی خود بیان کنید؟». برای بخش مربوط به سوابق کاری، میتوانید ساختاری را که در ادامه آورده شده است در نظر بگیرید:
- بیان عنوان شغلی
- تاریخ اشتغال به کار
- نام سازمان
- مسئولیتها و دستاوردها
در حقیقت هر یک از سوابق کاری شما باید دارای ساختاری مشابه با ساختار مورداشاره در بالا باشد. ذکر این نکته ضروری است که چنانچه تمایل دارید در بخش سوابق کاری به شکلی متمایز از سایر رقبای استخدامی ظاهر شوید، بهتر است بیشتر روی دستاوردهای خود تمرکز کنید.
چراکه با ذکر دستاوردهای خود کارفرما بهخوبی درمییابد که شما دقیقا در چه موقعیتی قرار داشتهاید و با انجام کدام وظایف، توانستهاید بهترین نتیجهگیری ممکن را داشته باشید. در حقیقت ذکر دستاوردها میتواند امکان داشتن نگاهی جزئیتر را به بخش سوابق کاری شما فراهم کند.
ممکن است شما بهتازگی فارغالتحصیل شده باشید یا بهعنوان یک دانشجوی پرستاری، تنها به دنبال استخدام در فرصت های شغلی کارآموزی باشید. در این حالت چنانچه فاقد سوابق کاری مرتبط هستید، میتوانید روی مهارت های خود بیشتر تأکید کنید. خوشبختانه در دوران تحصیل در رشته پرستاری، دانشجویان در دورههای عملی نیز شرکت میکنند.
اشاره به این دورهها میتواند شما را در یافتن یک موقعیت شغلی مناسب یاری کند. هرچند دانشجویان ترمهای بالاتر میتوانند فرصتهای بیشتری را برای یافتن کار در رشته پرستاری داشته باشند. در حالت کلی اگر سوابق کاری شما چندان رضایتبخش نیست، میتوانید بخش مربوط به مهارتها و سوابق تحصیلی خود را بالاتر از بخش مربوط به سوابق کاری خود در رزومه قرار دهید. همچنین پیشنهاد میکنیم برای کسب تجربه کاری و یافتن فرصتهای استخدام پرستار در تهران، حتما به لینک مورداشاره نیز مراجعه کنید.
بخش مهارت
برای نوشتن رزومه حتما به بخش مربوط به مهارت های خود نیز توجه کنید. چراکه مسئول منابع انسانی بیمارستان یا مرکز درمانی، حتما به بخش مهارتهای شما برای تصدی جایگاه شغلی موردنظر توجه میکند. تصور کنید شما بهترین پرستار جهان هستید و سوابق کاری بسیار خوبی هم دارید، اما بازهم رزومه شما موردقبول کارفرمایان قرار نمیگیرد.
دلیل این موضوع میتواند این مسئله باشد که شما مهارتهای مرتبط با جایگاه شغلی موردنظر را در رزومه خود ذکر نکردهاید. برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی میتوانید فهرستی از مهارت های مرتبط با پرستاری و جایگاه شغلی که برای آن رزومه ارسال میکنید، تهیه کنید. در ادامه به برخی از مهمترین مهارت های سخت یا مهارتهای عملی که برای استخدام پرستار موردتوجه قرار میگیرند، اشاره خواهیم کرد:
- مهارت کمک در جراحی
- تحویل بهموقع دارو به بیماران
- کمک به اجرای شیمیدرمانی
- توانایی نمونهگیری
- توانایی شستشوی زخم
- آمادهسازی بیمار برای جراحی
- توانایی ارزیابی از وضعیت فیزیکی بیمار
- حمام بیمار در تخت با کمک مددجو
- توانایی ماساژ دادن بیمار
- شستن سر در تخت
- توانایی مراقبت از دهان و دندان
- درست کردن تخت بسته و تخت باز با مددجو
- توانایی جابجا کردن بیمار از روی تخت و قرار دادن وی روی برانکارد یا صندلی
- توانایی اندازهگیری فشارخون بیماران
- مهارت در اندازهگیری نبض و تنفس بیماران
- توانایی پذیرش مددجویان در بخش
- توانایی تغذیه بیمار از راه دهان
- آشنایی با اکسیژن درمانی
- توانایی وصل کردن سرم و مراقبت از آن
البته فهرست مهارت های سخت یا عملی به موارد مورداشاره در بالا محدود نمیشود. شما میتوانید با در نظرگیری فرصت های شغلی که رزومه خود را برای آنها ارسال میکنید، تنها به تعداد محدودی از این مهارت های سخت اشاره کنید. یکی دیگر از مهارتهای موردنیاز برای کار در حرفه پرستاری، آشنایی به زبان انگلیسی است. داشتن این مهارت میتواند شما را برای کار در فرصت های شغلی خارج از کشور نیز آماده کند.
گروه دیگری از مهارتها که بهتر است در رزومه خود به آنها نیز اشارهای داشته باشید، مهارتهای نرم هستند. نکتهای که در این مورد باید موردتوجه قرار دهید این است که بهتر است فهرست بلندی از مهارتهای نرم خود را در رزومه بیان نکنید.
چراکه مهارتهای نرم عموما بهسختی قابلسنجش و اندازهگیری هستند. درنتیجه بهتر است تمام مهارتهای نرم خود را در محیط کار به کارفرمایان نشان بدهید و تنها برخی از آنها را در رزومه خود بیان کنید. در ادامه فهرستی از مهارتهای نرم که برای استخدام یک پرستار ضروری هستند آورده شده است:
- توانایی انجام کار گروهی
- جزئینگری
- توانایی برقراری ارتباط گفتاری و نوشتاری
- تفکر انتقادی
- نوعدوستی
- توانایی جسمانی
- وقتشناسی و مدیریت زمان
گواهینامهها، جوایز و افتخارات
ممکن است در طول دوران تحصیل یا دوران کاری خود، در دورههای مختلفی شرکت کرده و گواهی پایان دوره نیز دریافت کرده باشید. چنانچه این دورهها مرتبط با جایگاه شغلی موردنظر شما هستند، اشاره به آنها در هنگام نوشتن رزومه پرستار میتواند به ارزش رزومه شما اضافه کند.
معمولا در قالب های رزومهای که یک رزومه ساز آنلاین ارائه میدهد، بخش مجزایی نیز برای بیان گواهینامهها، جوایز و افتخارات درنظرگرفته شده است. در بخش بعدی درباره استفاده از رزومه سازها، توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم کرد.
چطور یک رزومه حرفهای بسازیم؟
برای نوشتن رزومه پرستار میتوانید از قالب های آمادهای که رزومه سازها در اختیار شما قرار میدهند نیز استفاده کنید. این رزومه سازها با ارائه فونت های مناسب برای عنوان هر بخش و متن رزومه، به خوانایی و زیبایی هرچه بیشتر رزومه شما کمک میکنند.
برای این منظور میتوانید از یک رزومه ساز آنلاین یا اپلیکیشنهای رزومه ساز استفاده کنید. هر رزومه ساز دارای قابلیتهای متفاوتی با سایر رزومهها ساز است. بهعنوانمثال شکل قالب های ارائهشده در یک رزومه ساز آنلاین ممکن است با قالب های موجود در رزومه ساز آنلاین دیگر متفاوت باشد.
همچنین برخی از رزومه سازها دو یا چندزبانه هستند و میتوانند اطلاعات شخصی و سایر اطلاعات موجود در رزومه شما را بر اساس زبانهای دیگر مانند زبان انگلیسی، عربی، فرانسوی و ایتالیایی تقسیمبندی کنند. چنانچه قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارید، استفاده از یک رزومه ساز دو یا چندزبانه میتواند بسیار مفید باشد.
معمولا استفاده از برخی از رزومه سازها مانند رزومه ساز آنلاین، برای کاربران رایگان یا کمهزینه است. همچنین امکان دانلود فایل رزومه در قالب های pdf یا word نیز برای کاربران وجود خواهد داشت. از دیگر ویژگیهایی که استفاده از یک رزومه ساز آنلاین را لذتبخش میکند، دریافت یک لینک اختصاصی برای ارجاع دهی به رزومه به شکل آنلاین است.
چنانچه قصد دارید رزومه خود را با کمترین هزینه به حرفهایترین شیوه ممکن آماده کنید و از قالب های زیبا نیز برای نوشتن رزومه پرستار استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم در اولین فرصت از فونت های یک رزومه ساز آنلاین برای نوشتن رزومه خود استفاده کنید.
جمعبندی
بدون تردید همه ما تمایل داریم هرچه سریعتر جایگاه شغلی ایده آل خود را پیداکرده و در شغل موردنظر خود استخدام شویم. اگرچه بسیاری از افراد، کوشش برای تقویت مهارت های سخت مانند یادگیری نرمافزارهای تخصصی را یک اصل ضروری برای یافتن کار موردعلاقه خود میدانند، اما در این بین رعایت اصول رزومه نویسی کمتر موردتوجه قرارگرفته است. به همین دلیل در این مقاله به معرفی مهمترین نکات برای نوشتن رزومه پرستار پرداختیم. امیدواریم با رعایت اصول رزومه نویسی، بهراحتی بتوانید در شغل موردنظر خود نیز مشغول به کار شوید.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.