title
کد خبر: 213212
00
چند پرسش و پاسخ رایج  در مورد مزاج شناسی

چهار مزاج اصلی داریم: دموی، بلغمی، سوداوی، صفراوی هر یک از مزاج‌ها ویژگی‌های شخصیتی خاصی دارند و بدن آنها برای ابتلا به برخی بیماری‌ها مستعدتر است.

به گزارش بهداشت نیوز، مزاج ترکیبی از جنبه‌های جسمی، ذهنی، عاطفی و روحی هر فردی است. اگرچه هر فردی به اندازه اثر انگشتش منحصربه‌فرد است، اما به‌طورکلی مزاج افراد به چهار دسته دموی، بلغمی، سوداوی و صفراوی تقسیم می‌شود. این دسته‌بندی بر اساس کیفیت‌هایی همچون گرما، سرما، رطوبت و خشکی است. اگرچه هر فردی دارای هر چهار نوع مزاج است، اما یکی از انواع مزاج غالب‌تر از بقیه است.

در ادامه پاسخ چند سئوال رایج در این زمینه را مشاهده می‌فرمایید:

*آیا مزاج شناسی در طب سنتی معتبر است؟

مزاج شناسی شاخه‌ای از طب سنتی است که بسیاری از تشخیص‌ها و درمان‌های تجویز شده در طب سنتی بر اساس این مفهوم هستند. مزاج شناسی از اعتبار بالایی در طب سنتی برخوردار است.

*آیا می‌شود مزاج را تغییر داد؟

مزاج یک عامل از قبل تعیین شده است. هر فردی با دو نوع مزاج غالب (از چهار نوع) متولد می‌شود و این دو مزاج تا آخر عمر با او هستند. اما ممکن است مزاج بسته به سن، شرایط زندگی، تغییرات زندگی و موقعیت‌های گوناگون، شکل‌های مختلفی به خود بگیرد. خود مزاج یک عامل بیولوژیکی است و تغییر نمی‌کند اما مطالعات اخیر نشان داده‌اند که ممکن است فرد متوجه ظهور رفتارهای جدیدی شود که ناشی از تغییر در شرایط‌اند.
بنابراین نتیجه می‌گیریم که رفتار و شخصیت فرد قابل‌تغییرند اما طبع یک عامل دائمی است.

مزاج روی روابط عاطفی با همسر تاثیر می‌گذارد؟

مزاج روی رفتار و نحوه نشان‌دادن احساسات تاثیر بسزایی می‌گذارد. برای مثال افرادی که مزاج دموی و گرم دارند معمولا خیلی راحت‌تر می‌توانند احساسات خود را بیان کنند و عواطف خود را به همسرشان نشان دهند.
این در حالی است که افرادی با مزاج بلغمی و سرد معمولا خیلی احساساتی نیستند و نمی‌توانند به‌خوبی عواطف خود را نشان دهند. بااین‌حال، این افراد به خانواده بیش از هر چیزی اهمیت می‌دهند.
اگر فکر می‌کنید که تفاوت مزاج ممکن است روی رابطه‌تان با همسر آینده‌تان تاثیر بگذارد، بهتر است در جلسات مشاوره ازدواج شرکت کنید تا متوجه شوید که این تفاوت شخصیتی ممکن است در آینده مشکل‌ساز شود یا خیر.

تفاوت طبع با مزاج چیست؟

در اصل طبع به گرمایی یا سرمایی، تر یا خشک بودن فرد مربوط می‌شود اما مزاج به صفراوی، بلغمی بودن یا سودایی بودن فرد اشاره دارد. میتوان گفت طبع هر فرد با تولد فرد همراه اوست و نمیتوان آن را تغییر داد ولی مزاج هر فردی بر اساس نوع تغذیه و نوع سبک زندگی‌اش شکل می‌گیرد.

مزاج روی بارداری تاثیر دارد؟

صد در صد بله؛ سوء‌مزاج در فرد می‌تواند تاثیر بسزایی در حرکت اسپرم، لانه‌گزینی تخمک و حتی لقاح دارد. حتی اغلب افرادی که بیش از حد طبع خشکی دارند، دچار مشکلات ناباروری می‌شوند و قبل از اینکه اقدام به بارداری کنند باید مزاج خود را اصلاح کنند.

منبع: doctoreto


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز