title
کد خبر: 196953
00
علت خون‌ دماغ و سردرد+ درمان خانگی

حتما تا به حال با فردی که خون دماغ شده است، برخورد داشته اید. همانطور که میدانید کسانی که به طور پی در پی خون دماغ می شوند، به این خاطر است که به عروق خونی در بینی آنها، آسیبی وارد گشته است.

به گزارش بهداشت نیوز، گاهی این خون دماغ شدن با سردرد همراه است. دلیل سردرد در این مواقع چیست؟

وقوع همزمان سردرد و خون دماغ نسبتا شایع است. خون دماغ های پشت سر هم معمولا به علت آسیب به عروق خونی در بینی رخ می دهد.اما داشتن سردرد و خون دماغ می تواند نشانه ای از یک مسئله جزئی، مانند تب یونجه و یا چیزی شدید تری، مانند کم خونی، و یا کمبود گلبول قرمز خون باشد.

علت ایجاد سردرد و خون دماغ

عوامل محیطی و شیوه زندگی می تواند به سردرد و خون دماغ کمک کند. این موارد به آسانی موجب پارگی عروق خونی کوچک در بینی، به ویژه هنگامی که غشای داخل آن خشک است، می شود.

انحراف تیغه بینی، و یا تغییر دیواره بینی یک علت شایع برای هر دو علائم است. انحراف تیغه بینی همراه با سردرد و خون دماغ می تواند انسداد در یک یا هر دو سوراخ بینی، درد صورت و تنفس پر سر و صدا در هنگام خواب را ایجاد کند. دیگر موارد خفیف که می توانند سردرد و خون دماغ را به طور همزمان ایجاد کنند عبارتند از:

رینیت آلرژیک، یا تب یونجه
سرماخوردگی
عفونت سینوسی
استفاده بیش از حد از ضد احتقان بینی و اسپری های بینی
وجود مخاط خشک در بینی

اما برخی از موارد جدی اما کمتر شایع که می توانند سردرد و خون دماغ ایجاد کنند عبارتند از:

بیماری قلبی مادرزادی
سرطان خون
تومور مغزی
ترومبوسیتمی و یا افزایش پلاکت ها در خون
اگر علائم دیگر مانند تهوع، استفراغ، و یا سرگیجه، همراه با سردرد و خون دماغ داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید. 

برخی از چیزهایی که می توانند سردرد و خون دماغ را آغاز کنند عبارتند از:

محیط بیش از حد خشک
مسمومیت با مونوکسید کربن
فشار خون بالا
کم خونی
عفونت بینی
استفاده بیش از حد از کوکائین
استنشاق اتفاقی مواد شیمیایی مانند آمونیاک
عوارض جانبی داروها مانند وارفارین

آسیب به سر
در هر صورت اگر ضربه به سر باعث خون دماغ شده و سر درد هر لحظه بدتر شد، حتما به پزشک مراجعه کنید. 

درمان سردرد و خون دماغ

اگر خون دماغ بند نیاید پزشک ممکن است با استفاده از ابزاری خاص، سوازندن رگ را انجام دهد. این کار علاوه بر قطع خونریزی، از ایجاد آن در آینده نیز جلوگیری می کند. اگر خونریزی ناشی از وجود جسم خارجی در بینی و یا شکستگی در آن است ممکن است عمل جراحی مناسب باشد.

در حالی که دارو های مسکن و ضد درد می توانند سردرد شما را کاهش دهند، آسپیرین ممکن است به خونریزی بینی بیشتر کمک کند. آسپرین رقیق کننده خون است و از داروهای تجویزی برای درمان میگرن های مکرر می باشد. 

درمان سردرد و خونریزی بینی

در صورت عدم توقف خونریزی بینی پزشک از یک وسیله گرم کننده یا روش سوزاندن برای بستن رگ خونی استفاده می کند. این کار ضمن جلوگیری از خونریزی بینی به کاهش خطر خونریزی در آینده نیز کمک می کند. سایر درمان های خونریزی بینی هم شامل جراحی برای برداشتن یک جسم خارجی یا اصلاح انحراف تیغه یا شکستگی است.

داروهای ضددرد می توانند سردرد را کاهش دهند، در صورت بروز میگرن مکرر پزشک داروهای خاصی را تجویز می کند. برای درمان سردرد پزشک روی درمان بیماری زمینه ای متمرکز می شود. 

درمان های خانگی سردرد و خون دماغ

دمای سرد اتاق می تواند خطر خونریزی بینی را به حداقل برساند. برای درمان سریع خونریزی بینی موارد زیر را انجام دهید:

برای کاهش فشار خون بینی و به حداقل رساندن خون بنشینید.

به سمت جلو خم شوید تا از ورود خون به دهان جلوگیری کنید.

برای فشار بر بینی هر دو سوراخ را محکم ببندید.

پد پنبه ای را داخل بینی خود قرار داده تا از خروج خون جلوگیری شود.

هنگام فشار آوردن به بینی باید سوراخ های بینی خود را 10 تا 15 دقیقه بسته نگه دارید.

هنگام توقف خونریزی می توان کمپرس گرم یا سرد روی سر یا گردن خود برای کاهش درد قرار دهید. استراحت در یک اتاق آرام، خنک و تاریک نیز می تواند به کاهش درد کمک کند.
جلوگیری از سردرد و خونریزی بینی

در فصول خشک  سال می توانید از دستگاه بخور در خانه برای مرطوب نگه داشتن هوا استفاده کرد. این کار باعث عدم خشکی داخل بینی می شود و خطر خونریزی بینی کاهش می یابد. در صور ابتلا به حساسیت فصلی از داروهای آلرژی بدون نسخه برای پیشگیری از بروز سردرد و علائم بینی استفاده شود.

بسته به علت خونریزی بینی شاید لازم باشد به فرزند خود بیاموزید چگونه از بینی خود محافظت کند. حفظ فضای امن برای اسباب بازی ها و بازی می تواند به کاهش خطر داخل کردن اجسام خارجی در بینی به آنها کمک کند.

با انجام اقداماتی برای کاهش استرس در زندگی خود از تنش و سردردهای میگرنی جلوگیری کرده یا آن را کاهش دهید. این امر به معنای تغییر وضعیت نشستن، ایجاد وقت برای استراحت و شناسایی عوامل محرک باشد تا بتوان از بروز آن جلوگیری کرد. 

منبع: دکتر سلام


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز