
ما برنامه سازان حوزه کودک باور داریم که اگر حال خودمان خوب باشد می توانیم حال بچه ها را خوب کنیم. زیرا هر چقدر هم که در ظاهر بخندیم و حرف های خوب بزنیم ولی حال دلمان خوب نباشد، بچه ها همه ی احساسات غم، ترس و غیره را از چشمان ما احساس می کنند.
این روزها همه ی ما چه کوچک و چه بزرگ با هر میزان سوادی، اطلاعات مختلفی از ویروس کرونا داریم که شاید کامل و علمی هم نباشد اما اینقدر در جای جای زندگیمان رسوخ کرده که به هر بهانه ای از آن حرف می زنیم، حتی کودکان هم می توانند موضوع انشای خود را "کرونا" انتخاب کنند و برایش بنویسند.
اما نکته مهم اینجاست که از نظر روانشناسان، دریافت بزرگسالان از بحران ها و بیماری های همه گیری چون کرونا، با کودکان صد در صد متفاوت خواهد بود و اگر نتوانیم مفاهیم جدی را در قالب درست به آن ها انتقال ندهیم، چه بسا سال ها پس از فروکش کردن بیماری و برگشتن شرایط عادی به جامعه هم، اثرات مخرب این بحران ها بر سلامت روان کودکان باقی بماند. پس چه زبانی بهتر از زبان هنر برای بیان مفاهیم سخت!
خبرنگار بهداشت نیوز با "فاطمه امینی"، یکی از بازیگران و مجریان جوان و موفق حوزه کودک در شبکه پویا به گفتگو پرداخته و حال و هوای برنامه ی کودک "مل مل" را در روزهای شیوع کرونا جویا شده است که در زیر مشروح آن را می خوانید؛
بیان روش های مقابله با کرونا بدون ایجاد ترس در بچه ها
پس از شیوع کرونا هیچ خدشه ای در برنامه ما ایجاد نشد و بدون تعطیلی تا الان کار کرده ایم چون اعتقاد داریم اتفاقا الان جامعه در شرایطی است که باید در کنار بچه ها حضور داشته باشیم و در کنار برنامه های دیگر در شبکه پویا، در قالب برنامه های مختلف، آیتم های مختلف و پویش های مختلفی را راجع به ویروس کرونا اجرا کردیم.
در برنامه "مل مل" ما هر روز 50 دقیقه برای بچه ها برنامه اجرا می کنیم که حداقل ده دقیقه از آن به طور غیر مستقیم در قالب نمایش در مورد واژه ی کرونا و راه های پیشگیری و مقابله با آن، البته با بیان ساده و بدون اینکه در بچه ها ترس ایجاد کنیم حرف می زنیم.
بچه ها احساس ترس و شادی بزرگسالان را خیلی راحت درک می کنند
از طرفی ما هم می دانیم که علاوه بر کرونا، شرایط اقتصادی مردم هم در این روزها خوب نیست و من به عنوان یک مجری کودک حتی گاهی هنگام خوردن میوه ها و غذاها عذاب وجدان می گیرم اما برای تشویق بچه ها به خوردن غذاهای سالم به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن چاره ای جز بیان مستقیم و زنده مطالب نداریم.
ما برنامه سازان حوزه کودک باور داریم که اگر حال خودمان خوب باشد می توانیم حال بچه ها را خوب کنیم. زیرا هر چقدر هم که در ظاهر بخندیم و حرف های خوب بزنیم ولی حال دلمان خوب نباشد، بچه ها همه ی احساسات غم، ترس و غیره را از چشمان ما احساس می کنند.
تلاش می کنیم اثرات ماندگاری روی بچه ها داشته باشیم
پس از شیوع کرونا تمام دغدغه ما این بوده که خوراک فرهنگی خوبی را به بچه ها ارائه بدهیم و تلاشمان این بوده که اثرگذاری ما همین یک ساعت در رور نباشد و با یاد دادن بازی های مختلف ساده، لذت کتابخوانی و ارائه نمایش به بچه ها، حال خوب را در ساعات دیگر روز نیز به بچه ها هدیه بدهیم و اثرات عمیق و ماندگار داشته باشیم.
در ضمن پس از شیوع کرونا علاوه بر فعالیت های ما در جلو صحنه و در قالب برنامه کودک، در این مدت به دیدار بسیاری از بیماران کرونایی خصوصا کودکان رفتیم و خدا را شاکریم که هنوز سالم هستیم و مبتلا نشده ایم.
رسانه ملی باید این روزها به مخاطب کودک بیشتر توجه کند
بازخوردهایی که این مدت از طریق فضای مجازی و روابط عمومی سازمان در این مدت گرفته ایم، نشان می دهد مخاطبان ما از برنامه ما استفاده کرده و رضایت داشته اند و هدفمان محقق شده است.
متأسفانه برنامه های تلویزیونی ما این روزها پر شده از اخبار و اطلاعات کرونا آن هم با جزئیات، که بچه ها هم آن ها را در کنار بزرگترها دنبال می کنند و این واقعا دردناک است در حالیکه رسانه ملی باید به ارائه ی آموزش به مخاطب کودک در خصوص کرونا، بدون ترس توجه بیشتری داشته باشد.
گفتگو: مشکات سخاوتی
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.