کد خبر: 160444
تاریخ انتشار: دوشنبه 20 مرداد 1399 - 18:04

داشتن لحظات شاد در زندگی باعث می شود که بتوانیم در شرایط دشوار مسائل را بهتر مدیریت کنیم.
سرویس ترجمه بهداشت نیوز: در مقاله امروز کلیدهای شادی مشخص شده در تحقیقات را برایتان توصیف می کنیم.
طبق تحقیقات انجام شده و باوجود یافته های جدید در این زمینه مشخص شده که افراد حتی در شرایط دشوار زندگی نیز می توانند شاد باشند. نداشتن حس مثبت در شرایط شیوع بیماری قابل درک است، اما اگر هنوز هم با وجود شرایط کنونی می توانیم نفس بکشیم، خود دلیلی برای شادی است. همواره می توان حتی در شرایط دشوار زندگی راهی برای شادی یافت.
تعریف دقیق شادی چیست؟
طبق تحقیقات شادی یک مفهوم انتزاعی است. در حقیقت بسیاری از محققان دهه ها وقت خود را صرف مطالعه در این زمینه کرده اند. البته هرکسی تعریف مخصوص بخود را دارد و بهمین دلیل هزاران تعریف برای شادی وجود دارد.
مثلا عده ای بروی تجربه احساسات و حالات مثبت تمرکز کرده اند و عده ای شادی را نداشتن ترس و مشقت می دانند.
مو گاودات مهندس دیدگاه جالبی در این زمینه دارد. او کارمند سابق گوگل است که در گذشته با مشکلات عدیده ای مواجه بوده است. او پسرش را بخاطر اهمال جراحان حین عمل از دست داد. او براساس فقدانی که حس کرده، فرمولی ریاضی تعریف نموده که می تواند از طریق این فرمول ناراحتی افراد را توصیف کند.
براساس صحبت های او، ما بخاطر پس زدن اتفاقات بد در زندگیمان عذاب می کشیم. ما این کار را بصورت تصادفی انجام می دهیم، زیرا انتظار عکس آن اتفاق را داریم. مثلا کسانی که در مقابل محدودیت های اعمال شده دربرابر کرونا مقاومت می کنند، نسبت به کسانی که این مساله را به راحتی پذیرفته و در خانه می مانند بیشتر عذاب می کشند.
این اتفاق را می توان به مسائل دیگر زندگی نیز تعمیم داد. اتفاقاتی مانند رانده شدن از دیگران، اخراج از کار و بیماری یا مرگ منجر به رنج زیادی در زندگی می شود. بنابراین به راحتی از شادی فاصله می گیریم.
تاثیرات شادی
براساس تئوری احساسات مثبت باربارا فردریکسون، تجربه احساسات مثبت می تواند رفتاری منعطف را به همراه داشته باشد. بنابراین می توان با شرایط محیطی و حیطه های مختلف زندگی تطبیق بیشتری یافت.
برخی تاثیرات داشتن دیدگاه مثبت عبارتند از:
افکار خلاقانه ای خواهیم داشت
در برابر دیگران تحمل بیشتری خواهیم داشت
واکنش هایمان منطبق با شرایط خواهد بود
بهتر می توانیم با احساسات منفی کنار بیاییم
رفتار نوع دوستانه تری خواهیم داشت
با دردهای جسمانی بهتر کنار خواهیم آمد
در برابر سختی ها مقاوم تریم
احساسات مثبت تاثیر زیادی روی استرس دارند
طبق تحقیقات انجام شده احساسات منفی و مثبت بهم وابسته نیستند، بلکه دارای ماهیتی کاملا مجزا هستند. بنابراین می توان در شرایط خوب هم احساسی منفی داشت. حتی در شرایط نگران کننده می توان حس مثبت را حفظ کرد.
انسان می تواند حتی در بدترین شرایط هم راهی برای رهایی از ناراحتی بیابد. در ادامه به نکاتی برای حفظ شادی اشاره می کنیم.
شکرگزاری
چیزهای زیادی در زندگی وجود دارند که می توانید بابت آنها شکرگزار باشید. مخصوصا در شرایط دشوار این مساله اهمیت بیشتری می یابد.
طبق تحقیقات میان شکرگزاری و داشتن رفتارهای اجتماعی، احساسات مثبت، رضایت از زندگی، مثبت اندیشی، امید، سرزندگی و درک عمیق از شادی رابطه ای مستقیم وجود دارد. بعلاوه شکرگزاری باعث کاهش ریسک بیماری های روانی مانند افسردگی، نگرانی و استفاده از مواد مخدر می شود. شکرگزاری در شرایط پیچیده و بحران ها منجر به بهبود قابل توجه حالت احساسی ما می شود.
داشتن حس شوخ طبعی
داشتن حس شوخ طبعی تاثیرات روانی مثبت زیادی به دنبال دارد، مثلا:
لذت
احساس خوب
رضایت
کاهش استرس
جلوگیری از افسردگی
حس شوخ طبعی تاثیرات جسمانی مهمی مانند افزایش تحمل درد و بهبود سیستم ایمنی و قلبی به دنبال دارد. بعلاوه در سطح اجتماعی شوخ طبعی باعث بهبو دروایط با دیگران شده و به ما کمک میک ند که هماهنگی بیشتری با جامعه داشته باشیم.
بنابراین داشتن حس شوخ طبعی حائز اهمیت است. می توانیم با دیدن سریال های مورد علاقه، خندیدن های پیاپی، گوش دادن به برنامه های خنده دار و خواندن کتاب های مورد علاقه این حس را در خود تقویت کنیم.
گوش دادن به موسیقی
در تحقیقات انجام شده موسقی درمانی باعث افزایش آزادسازی اندورفین و کاهش استفاده از دارو می شود. اندورفین نقش مهمی در سیستم مرکزی اعصاب دارد، باعث تحریک وانرژی بخشی به ما شده و باعث شادی و مثبت اندیشی بیشتر می شود. بنابراین لیستی از شادترین آهنگ های خود تهیه کنید و در حین انجام فعالیت های روزانه آهنگ هایتان را گوش کنید. مقدار مشخصی آهنگ ساد در روز حس بهتری به شما القا خواهد کرد.
داشتن مراقبه ذهنی
مراقبه ذهنی یعنی حضور در زمان حال. وقتی بروی فعالیت های روزانه متمرکز می شویم، تحمل افکار منفی برایمان آسانتر می شود. گرچه انجام مراقبه نیاز به تخصص خاصی ندارد. تمام کاری که باید کنیم، تمرکز بروی کارهایمان است، مثلا:
در زمان آشپزی بروی تمام کارهای خود تمرکز کنید، مواد غذایی را کاملا بررسی کنید. بافت آنها را با انگشتان خود لمس کنید، به بو و صدای پخته شدن آن کاملا دقت کنید و ببینید که چگونه مواد حین پخت تغییر شکل می دهند. می توانید این کار را در تمامی فعالیت ها بسط دهید. این روش بهترین ابزار برای کاهش نگرانی است.
انجام بیشتر فعالیت های لذت بخش
انسان محکوم به فناست و نمی تواند بودن انگیزه و پاداش زندگی کند. بهمین خاطر است که ما تمایل به تکرار کارهای لذت بخش در زندگی داریم. بهمین خاطر می توانیم برای رسیدن به شادی فعالیت های لذت بخش خود را تکرار کنیم. مثلا دوش آب گرم در زمانی که هوا سرد است یا دوش آب سرد در تابستان. این لذت در یادگیری، خوانندگی، نویسندگی، نقاشی و رقص هم وجود دارد.هرکاری که برای فعال سازی سیستم عصبی لازم است را انجام دهید، مخصوصا در شرایط دشوار.
انجام فعالیت های سرگرم کننده
ادواردو پانست در کتابش نوشته: انتظارات از یک وضعیت مطلوب بسیار بیشتر از شادی آن اتفاق است. یعنی، شادی اغلب در اتاق انتظار شادی پنهان است. دانشمندان این وضعیت را مدار پاداش نامیده اند. این مدار حین تحقیق و تفحس فعال می شود نه حین انجام آن کار، بله این خلاف انتظارات ماست. دوپامین در حین انتظارات محض از لذت فعال می شود. بنابراین فکر کردن به خوردن بستنی دلخواه، انجام کار رویایی تان، برنامه ریزی یک تعطیلات ایده ال یا تصور مکالمه با کسی که دوستش داریم می تواند نسبت به خود آن کار لذت و رضایت بیشتری به همراه داشته باشد.
داشتن حس مثبت در شرایط دشوار کار ساده ای نیست. اما با انجام کارهای بالا می توانیم به احساسات مثبت خود را ماندگار کنیم. بیاد داشته باشید که احساسات منفی دارای عملکرد و هدفی خاص هستند. اگر ما با این احساسات خو نمی گرفتیم، قطعا کسی چنین احساسی را تجربه نمی کرد. باید ببینید این احساسات درصدد رساندن چه پیامی به شما هستند. گاهی با وجود تلاش فراوان بازهم این احساسات به راحتی از بین نمی روند.
اگر حتی با انجام کارهای بالا بازهم فشار احساسات منفی را حس می کنید و نمی دانید چطور باید این شرایط را مدیریت کنید، پس بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. مشاوران و متخصصان در این زمینه می توانند کمک شایان توجهی به شما کنند.
ارسال نظر
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.