title
کد خبر: 112884
00
خوراکی های روزانه سرطان زا را بشناسید /ترجمه

در این مطلب با برخی از مواد غذایی و خوراکی های روزانه که باعث بروز سرطان می شوند، آشنا می شویم.

به گزارش سرویس ترجمه بهداشت نیوز، برخی از مواد غذایی که بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده در بروز و ابتلا به سرطان نقش دارند، در لیست زیر معرفی می شوند :

نان سفید : بر اساس مطالعات انجام شده از سوی محققان دانشکاه تگزاس، مواد غذایی دارای شاخص گلیسمی بالا، مانند نان های سفید، خطر ابلتلا به سرطان ریه را تا 49 درصد افزایش می دهند.

نوشیدنی های گرم : اگر اهل هر کدام از نوشیدنی های قهوه، چای، شکلات داغ و غیره هستید، آن ها را در حالی که بسیار داغ هستند، میل نکنید. به گفته آژانس سرطان سازمان جهانی بهداشت، نوشیدنی هایی با درجه حرارت بیش از 65 درجه سلسیوس خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهند.

سیب زمینی سرخ شده : این خوراکی، سمی است! در چند سال اخیر، محققان، پزشکان و مقامات بهداشتی در سراسر دنیا درباره مصرف سیب زمینی های سرخ شده بسیار هشدار داده اند.  این خوراکی ناسالم، قند و نشاسته زیادی دارد و در دمای بیش از 120 درجه سانتی گراد تهیه می شود.

انواع چیپس: این میان وعده های ناسالم، مانند سیب زمینی سرخ شده مضر است. چیپس ها حاوی ماده مضر آکریل آمید هستند و نباید آن ها را مصرف کرد.

خوراکی های اصلاح ژنتیکی شده و تراریخته : بسیاری از مطالعات نشان می دهند که محصولات GMO ( به اصطلاح ارگانیسم‌های اصلاح شده زنده) باعث رشد تومور های سرطانی می شوند. بنابراین، غذاها و مواد غذایی اورگانیک را جایگزین آن ها کنید.

گوشت گریل شده : گوشت کبابی، گریل یا باربیکیو بر اساس مطالعات انجام شده برای سلامتی مضر است. مطالعات نشان می دهند مصرف این نوع غذا احتمال ابتلا به سرطان پانکراس، کلیه و حتی پستان را افزایش می دهد.

پاستا و ماکارونی : همانطور که مصرف مداوم و منظم نان سفید توصیه نمی شود، باید در مصرف ماکارونی و پاستا دقیت بیشتری داشته باشید.

شیر : گرچه مصرف شیر برای کودکان توصیه می شود، اما نیاز بزرگسالان به این ماده به مراتب کمتر است. به گفته انجمن سرطان در کانادا، چربی حیوانی موجود در شیر، از دلایل افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات است. در مصرف شیر اعتدال را رعایت کنید.

محصولات گوشتی فراوری شده : ‌بر اساس آماری که از سازمان جهانی بهداشت منتشر شده، مصرف 50 گرم گوشت فراوری شده در روز، خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را تا 18 درصد افزایش می دهد.

گوشت قرمز : مصرف بالای گوشت قرمز برای سلامتی مضر است. به همان ترتیب محصولات گوشتی فراوری شده و بر اساس آمار، مصرف روزانه 100 گرم گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را تا 17 درصد افزایش می دهد.

روغن آفتابگردان حرارت دیده : با نوجه به مطالعات مختلفی که انجام شده، روغن آفتابگردان و ذرت با حرارت دیدن، سرطان زا می شوند.

بادام زمینی : گرجه شهرت بادام زمینی بیشتر به دلیل خواصی است که دارد، اما این ماده خوراکی ممکن است حاوی مواد سمی به نام آفلاتوکسین باشند. این سم از قارچی به وجود می آید که باعث بروز سرطان کبد می شود.

ماهی سالمون پرورشی : مطالعه ای که در سال 2004 انجام شده، نشان می دهد ماهی های پرورشی حاوی میزان زیادی از آلودگی هایی هستند که سرطان زاست. افرادی که بیش از یک بار در ماه ماهی سالمون پرورشی مصرف می کنند، بیشتر از افرادی که ماهی های وحشی مصرف می کنند، در معرض سرطان قرار دارند.

کنسرو رب گوجه فرنگی : بر اساس مطالعات انجام شده در سال 20018 از سوی محققان دانشگاه میسوری، گوجه فرنگی های کنسرو شده حاوی دیفول های A  هستند. این ترکیب شیمیایی در ساخت محصولات پلاستیکی استفاده می شود و از عوامل بروز سرطان پستان است.

پاپ کرن های بو داده شده در ماکروویو: گرچه مصرف پاپ کرن به عنوان یک میان وعده سالم و لذت بخش توصیه می شود، اما بسته های تجاری ذرت که در ماکروویو آماده می شوند، پر از مواد شیمیایی هستند که می توانند در بروز سرطان های کبد، پانکراس و پروستات نقش داشته باشند. از روش های سنتی برای تهیه پاپ کردن استفاده کنید.

نوشیدنی های گازدار :‌ بر اساس مطالعه ای که از سوی محققان سوئدی انجام شده، مصرف نوشیدنی های گازدار به سصورت روزانه و منظم، خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا 40 درصد افزایش می دهد.

آرد سفید : آرد سفید حاوی پتاسیم برومات، اکسید کننده ای است که برای انسان مضر است و از سوی آژانس بین المللی تحقیقات مرتبط با سرطان، در رده مواد سرطان زا قرار گرفته است.

ماهی شور : ماهی های شور که به خصوص در آسیا و آفریقا پرطرفدارند، خطر جدی برای سلامتی دارند. به گفته انجمن سرطان در کانادا، مناطقی که این ماهی در آن ها بیشتر مصرف می شود، بیشتر سرطان های نازوفارنکس مشاهده شده است.

الکل و نوشیدنی های الکلی :‌ بر اساس مطالعه ای از در سال 2017 و از سوی دانشگاه اتواگو در نیوزیلند انجام شده، مصرف الکل می تواند منجر به بروز 7 نوع سرطان، از جمله سرطان رحم، حنجره، کبد، روده بزرگ، رکتوم، پستان و مری شود. افزایش میزان خطر، با افزایش میزان مصرف الکل رابطه مستقیم دارد.

شکر تصفیه شده : علاوه بر چاقی و دیابت، قند های تصفیه شده باعث تغذیه سلول های سرطانی می شوند و باید در مصرف آن ها بسیار محتاط بود.

 

 

منتشر شده در MSN

ترجمه از گلنوش محب علی

 

 

 


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز
تریبون